Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu

Paskelbė:
03 Balandžio 2019
Biskvitas (norma 1 biskvitui):
2 kiaušiniai
2/3 puodelio cukraus
120 g tirpinto margarino arba sviesto
190 ml kefyro
200g miltų
1 a.š. sodos
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. su kaupu kakavos
Kiaušinius išplakame su cukrumi kol padvigubės ir pašviesės, supilame tirpintą atvėsintą margariną arba sviestą, kefyrą, viską išplakame iki vientisos masės.
Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis suberiame į tešlą ir išmaišome kol masė taps vientisa.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą nuimamais kraštais.
Kepame įkaitintoje iki 200 C temperatūros orkaitėje apie 30 min. 
Ar biskvitas iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku.
Išsikepame 2 biskvitus: vieną šokoladinį, antrą - šviesų. Į šviesų biskvitą vietoj kakavos suberiame ta dalį miltų.
Iškepusius ir atvėsusius biskvitus perpjauname į dvi dalis, taip gauname 4 torto sluoksnius.
Kremas pertepimui:
1 didelis indelis (420g) grietinėlės 36%
2 pakeliai (po 200g) sviesto 82%
1 indelis kondensuoto pieno (397g)
Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame į šaldytuvą.
Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja, plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. Galiausiai atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.
Griliažas (geriausia pasiruošti iš vakaro):
150 g žemės riešutų be odelių
250 g cukraus
sodos ant šaukštelio galo
Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname.
Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant. 
Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1-2 min. 
Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę.
Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar blenderyje.
Sirupas biskvitų sulaistymui:
~200 ml virinto šalto vandens 
cukraus pagal skonį
galima įpilti brendžio, čia jis labai tinka.
Torto surinkimas:
Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo, pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame kremu, pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį paspaudžiame.
Tortą aptepame tuo pačiu kremu (jei neliko, tai kremu, skirtu papuošimui) ir apibarstome griliažu.
Kremas papuošimui
200 g sviesto 82%
1 indelis 'Rududu' 
nepilnas puodelis labai stiprios juodos pupelių kavos
Visi šie produktai būtinai turi būti kambario temperatūros.
Sviestą mikseriu paplakame, jis turi truputį padidėti ir pašviesėti .
Tada dedame po šaukštą Rududu (vis plakant) , ir po šaukštą vis plakant pilame kavą. Puošiame konditerinio maišelio pagalba.

Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно