Šokoladinis pyragas su graikiškais riešutais

Kategorija: Desertai


Šokoladinis pyragas su graikiškais riešutais

Paskelbė:
27 Lapkričio 2022
Tai tikrų šokoladinis pyragas (o gal net tortas), kaip sakoma iki pat panagių. Jeigu valgysite ką tik ištrauktą iš šaldytuvo, jis kiek primins šokoladinius šaldytus tortus, jeigu šiek tiek palaikysite kambario temperatūroje - atsiskleidžia nuostabi šokoladinio kremo ir biskvito skonio gama. Trumpai tariant - rekomenduoju pasigaminti ir pasilepinti jau šiandien! 



Ingredientai


  • Biskvitui:
    • sviestas: 100 gramų (kambario temperatūros)
    • juodas šokoladas: 50 gramų
    • cukrus: 70 gramų
    • vanilė: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • karštas vanduo: 125 mililitrų
    • kakava: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • Kremui:
    • 35% riebumo grietinėlė: 250 gramų
    • juodas šokoladas: 100g ramų
    • cukrus: 130 gramų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • sviestas: 85 gramų
    • grietinėlės standiklis: 4-6 pakelių (atsižvelgiant į situaciją)
  • Taip pat:
    • kava su brendžiu: 4-5 valgomųjų šaukštų (biskvitams sulaistyti)
    • baltojo šokolado drožlės
    • pakepinti graikiniai riešutai
    • torto papuošimai


Recepto paruošimas



1. Biskvitai: Pirmiausia kakavą ištirpinkite karštame vandenyje.
2. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vanile iki baltumo.
3. Supilkite ištirpintą ir pravėsintą šokoladą ir maišydami dėkite kiaušinius.
4. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pakaitomis berkite į masę kartu su ištirpinta kakava. Viską išmaišykite iki vientisos masės, kuri turi būti grietinės tirštumo.
5. Tortinę ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir į ją supilkite tešlą.
6. Dėkite formą į orkaitę, kuri įkaitinta iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 35-40 minučių.
7. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 2 lakštus.
8. Kremas: Kiaušinių trynius išplakite su grietinėle bei cukrumi ir nuolatos maišydami kaitinkite vandens vonelėje, kol sutirštėja. Svarbiausia reikia neperkaitinti, kad tryniai nepradėtų degti, nes tuomet atsiras juodumų.
9. Kitame dubenyje ištirpinkite sviestą su šokoladu.
10. Sujunkite abi mases ir palikite atvėsti. Vėsdamas kremas turėtų tirštėti. Norint pasiekti tinkamą konsistenciją, panaudojame grietinėlės standiklį. Beriame po vieną pakelį ir maišome. Ir tai kartojame tol, kol masė tampa tiršta. Žinoma, jeigu kremas sustingsta ir taip - standiklio neprireiks.
11. Pyrago surinkimas: Pyrago lakštus sulaistome kava su brendžiu.
12. Kremą pirmiausia užtepame ant apatinio lakšto, po to ant jo uždedame viršutinį ir jį aptepame likusiu kremu.
13. Papuošiame tarkuotu baltu šokoladu ir kepintais graikiniais riešutais bei torto pabarskutais.
14. Tortą laikome šaldytuve bent jau 6 valandas. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: