Ledai "Tuti fruti" su avietėmis

Kategorija: Desertai


Ledai "Tuti fruti" su avietėmis

Paskelbė:
11 Rugpjūčio 2023

Dar pasimėgaukime ir pasidžiaukime besibaigiančia vasara. Kodėl ji visuomet tokia trumpa? Atrodo lauki jos visus metus, o ji tik švysteli akimirkai ir nuskrieja vėl.Buvau sau davusi pažadą paruošti bent kelis receptus su avietėmis, nes jau tikrai esu atsivalgiusi jų į valias vienų, tad dabar norisi su jomis ką nors ir pagaminti. Šiandien dalinuosi su jumis labai skaniais ledais su avietėmis. Šį ledų receptą radau pas savo mamą labai senoje itališkų receptų knygelėje. Tikrai prisimenu, kai vaikystėje kartu su mama buvome pasigaminę šių ledų. Tada buvo be galo skanu, nors patikėkite skanu ir dabar. Aviečių rūgštelė čia puikiai sugroja pirmuoju smuiku. Tai vieni iš skaniausių ledų, kuriuos man teko gaminti. Išbandykite ir jūs.


Ingredientai

  • pienas: 1 litro
  • cukrus: 300 gramų
  • kiaušinių tryniai: 10
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • avietės: 800 gramų
  • cukrus: 250 gramų (uogoms pabarstyti)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausiai pieną supilkite į prikaistuvį ir kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi kaitinkite, kol užvirs.

2. Nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

3. Kiaušinių trynius paplakite šakute ir po truputį supilkite į pravėsusią, bet dar šiltą pieno masę. Gerai išmaišykite.

4. Statykite vėl prikaistuvį ant ugnies ir maišant kaitinkite maždaug 10 minučių, kol masė pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies ir dar maišykite 2 – 3 minutes.

5. Perkoškite per sietelį ir leiskite atvėsti.

6. Dėkite į ledų gaminimo aparatą arba bet kokį indą, kurį tinka šaldyti šaldymo kameroje. Ledus beveik užšaldykite.

7. Avietes nuplaukite, apibarstykite cukrumi. Įmaišykite jau į pradėjusią stingti ledų masę.

8. Aš dalį ledų perpilsčiau į mažas ledų formeles, kitą dalį palikau ledų aparate suktis, kol galutinai sušals. Galite drąsiai palikti ir kameroje inde stingti, bet reikėtų kartas nuo karto ledus permaišyti, kad nesusidarytų vandens kristalų. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: