Slyvų ir kriaušių pyragas
Kategorija: Desertai
Šio pyrago receptą radau kažkada seniai viename angliškame portale, rekomenduoju išmėginti, kai tik prasideda slyvų sezonas! Saldus pagrindas su rūgščia viršunėle idealiai dera tarpusavyje, o dar tos traškios migdolų plokštelės..
Vandens pyliau šiek tiek daugiau, recepte įrašiau kiek, originaliame recepte pylė 2 valgomuosius šaukštus, man pasirodė pyragas minkštesnis kai dėjau daugiau vandens, gal tik sutapimas. Tad pamėginkite pasigaminti ir Jūs, nenusivilsite! :)
1. Pirmiausia miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų ir druską išmaišome dubenyje.
2. Sviestą ištirpiname, supilame į miltų mišinį ir gerai išmaišome.
3. Atskirame inde šakute lengvai išplakame kiaušinius ir supilame į miltų mišinį.
4. Įpilame karšto vandens ir gerai išmaišome.
5. Tešlą pilame į kepimo formą. Aš pati visus kartus kepiau formoje su skyle, į ją įklojau kepimo popierių arba galima gerai ištepti sviestu, kad nekibtų.
6. Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais.
7. Slyvas nuplauname, išimame kauliukus, supjaustome į smulkesnes juosteles (pjauname pusiau ir dar pasmulkiname).
8. Ant pyrago viršaus išdėliojame kriaušes ir slyvas, ant viršaus užberiame migdolų plokštelių. Kaip jau paminėjau prieš tai, jų nepagailėjau, patiko traškanti plutelė.
9. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug ~30-40 minučių, būtinai tikriname pagaliuku ir žiūrime pagal savo turimą orkaitę, man kepa net 45 minutes, nes kitaip ištraukiu pagaliuką apkibusį. Na ir aš asmeniškai nemėgstu balto pyrago pagrindo.
10. Atvėsusį pyragą, jeigu norisi, apibarstome cukraus pudra.
11. Pyrago foto iš dviejų gaminimų, vienu kartu barsčiau, kitais ne.
12. Jeigu išlauksite, kitą dieną pyragas dar skanesnis, susigeria visi skoniai. Skanaus!
Vandens pyliau šiek tiek daugiau, recepte įrašiau kiek, originaliame recepte pylė 2 valgomuosius šaukštus, man pasirodė pyragas minkštesnis kai dėjau daugiau vandens, gal tik sutapimas. Tad pamėginkite pasigaminti ir Jūs, nenusivilsite! :)
Ingredientai
- sviestas: 125 gramų
- miltai: 200 gramų
- cukrus: 150 gramų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- kiaušiniai: 2 (L dydžio)
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- karštas vanduo: 4-5 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- slyvos: 5-8 (priklausomai ar norisi mažiau daugiau)
- kriaušės: 1 didelės (arba 2 mažesnių)
- migdolų plokštelės: 1 saujelės
- cukraus pudra: apibarstymui (jeigu norite)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų ir druską išmaišome dubenyje.
2. Sviestą ištirpiname, supilame į miltų mišinį ir gerai išmaišome.
3. Atskirame inde šakute lengvai išplakame kiaušinius ir supilame į miltų mišinį.
4. Įpilame karšto vandens ir gerai išmaišome.
5. Tešlą pilame į kepimo formą. Aš pati visus kartus kepiau formoje su skyle, į ją įklojau kepimo popierių arba galima gerai ištepti sviestu, kad nekibtų.
6. Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais.
7. Slyvas nuplauname, išimame kauliukus, supjaustome į smulkesnes juosteles (pjauname pusiau ir dar pasmulkiname).
8. Ant pyrago viršaus išdėliojame kriaušes ir slyvas, ant viršaus užberiame migdolų plokštelių. Kaip jau paminėjau prieš tai, jų nepagailėjau, patiko traškanti plutelė.
9. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug ~30-40 minučių, būtinai tikriname pagaliuku ir žiūrime pagal savo turimą orkaitę, man kepa net 45 minutes, nes kitaip ištraukiu pagaliuką apkibusį. Na ir aš asmeniškai nemėgstu balto pyrago pagrindo.
10. Atvėsusį pyragą, jeigu norisi, apibarstome cukraus pudra.
11. Pyrago foto iš dviejų gaminimų, vienu kartu barsčiau, kitais ne.
12. Jeigu išlauksite, kitą dieną pyragas dar skanesnis, susigeria visi skoniai. Skanaus!
Raktažodžiai:
sviestas, miltai, cukrus, pyragas, slyvos, kriauses, kiausiniai, vanduo, druska, cukraus pudra
Grietininis kriaušių pyragas su maskarponės sūriu ir laimo rūgštele
Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Meskouta - marokietiškas apelsinų pyragas
Kriaušių pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais
Migdolų pyragas su uogiene
Veganiška bananų duona - pyragas
BROKOLIŲ – FETOS SALOTOS
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Nepaprastas varškės pyragas
Greita slyvų uogienė kitaip
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu
Aebleskiver arba Daniškos spurgytės - blyneliai
Veganiškas šokoladinis pyragas (braunis)
Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais
Aštriai pikantiškas slyvų pagardas
Trapus obuolių pyragas su karamele
Rumuniškas varškės pyragas
Mielinis pyragas su aguonomis
Nerealiai gardus šokoladinis Gineso alaus pyragas, nustebino ne vieną