Slyvų ir kriaušių pyragas

Kategorija: Desertai


Slyvų ir kriaušių pyragas

Paskelbė:
29 Lapkričio 2022
Šio pyrago receptą radau kažkada seniai viename angliškame portale, rekomenduoju išmėginti, kai tik prasideda slyvų sezonas! Saldus pagrindas su rūgščia viršunėle idealiai dera tarpusavyje, o dar tos traškios migdolų plokštelės..

Vandens pyliau šiek tiek daugiau, recepte įrašiau kiek, originaliame recepte pylė 2 valgomuosius šaukštus, man pasirodė pyragas minkštesnis kai dėjau daugiau vandens, gal tik sutapimas. Tad pamėginkite pasigaminti ir Jūs, nenusivilsite! :) 



Ingredientai


  • sviestas: 125 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 2 (L dydžio)
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • karštas vanduo: 4-5 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • slyvos: 5-8 (priklausomai ar norisi mažiau daugiau)
  • kriaušės: 1 didelės (arba 2 mažesnių)
  • migdolų plokštelės: 1 saujelės
  • cukraus pudra: apibarstymui (jeigu norite)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų ir druską išmaišome dubenyje.
2. Sviestą ištirpiname, supilame į miltų mišinį ir gerai išmaišome.
3. Atskirame inde šakute lengvai išplakame kiaušinius ir supilame į miltų mišinį.
4. Įpilame karšto vandens ir gerai išmaišome.
5. Tešlą pilame į kepimo formą. Aš pati visus kartus kepiau formoje su skyle, į ją įklojau kepimo popierių arba galima gerai ištepti sviestu, kad nekibtų.
6. Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais.
7. Slyvas nuplauname, išimame kauliukus, supjaustome į smulkesnes juosteles (pjauname pusiau ir dar pasmulkiname).
8. Ant pyrago viršaus išdėliojame kriaušes ir slyvas, ant viršaus užberiame migdolų plokštelių. Kaip jau paminėjau prieš tai, jų nepagailėjau, patiko traškanti plutelė.
9. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug ~30-40 minučių, būtinai tikriname pagaliuku ir žiūrime pagal savo turimą orkaitę, man kepa net 45 minutes, nes kitaip ištraukiu pagaliuką apkibusį. Na ir aš asmeniškai nemėgstu balto pyrago pagrindo.
10. Atvėsusį pyragą, jeigu norisi, apibarstome cukraus pudra.
11. Pyrago foto iš dviejų gaminimų, vienu kartu barsčiau, kitais ne.
12. Jeigu išlauksite, kitą dieną pyragas dar skanesnis, susigeria visi skoniai. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: