Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
Kategorija: Desertai
Kiek kitokie, varškiniai kiaušiniai, kurie idealiai tinka ir bet kokiai progai (bet Velykoms tikriausiai tinka labiausiai). Šįkart aš pati gaminau su šaldytomis braškėmis, bet esu tikrai, kad su šviežiomis būtų net skaniau (tik dabar jų neturėjau). Taip pat galima naudoti ir kitas mėgstamas uogas, pavyks puikiai.
Ingredientai:
- varškė: 250 gramų
- kiaušiniai: 1
- cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
- sviestas: 30 gramų (kambario temperatūros)
- miltai: 1 stiklinės
- braškės: 200 gramų
- Apvoliojimui:
- džiūvesėliai
- kokoso drožlės
Recepto paruošimas:
- Iš pradžių varškę sutriname šakute.
- Kiaušinį išplakame su cukrumi, vis maišant sudedame sviestą ir varškę, pamažu įmaišome ir miltus.
- Suformuojame iš tešlos rutuliukus, į kurių vidų įdedame po braškę (na iš principo reikia suformuoti kiaušinius, bet, jeigu ne Velykos, tai galite tiesiog rutuliukus formuoti).
- Tada puode užviriname vandenį ir vieną po kito (bet ne per daug vienu metu) sudedame rutuliukus ir jiems išplaukus į paviršių verdame maždaug 3 minutes.
- Išimame varškinius kiaušinukus, nuvarviname ir išvoliojame džiūvėsėlių ir kokoso drožlių mišinyje.
- Atvėsiname šaldytuve, pjauname perpus ir skanaujame!
- Patarimas: Idealiai tinka šiuos varškės kiaušinius apvolioti tirpintame arba tarkuotame šokolade, jei norisi dar saldesnio deserto.
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Šašlykai greituoju būdu..
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Raudonojo aksomo tortas
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS