Mieliniai rageliai "Kifle"
Kategorija: Desertai
Šiuos fantastiškus mielinius ragelius užmačiau internete ir nusprendžiau išmėginti. Labai sužavėjo. Tiesiog jaučiau jų skleidžiamą aromatą, ryte, prie puodelio balintos kavos... Dalinuosi ir su Jumis ir labai rekomenduoju išmėginti!
1. Iš pradžių mieles ištrinkite su cukrumi ir trupučiu šilto pieno, palaikykite kol suputos. Miltus išsijokite į didesnį dubenį, padarykite duobutę, į ją pilkite likusį pieną, mielių - pieno mišinį, aliejų, jogurtą, pusę kiaušinio, druską ir viską gerai išminkykite.
2. Tuomet įminkykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Tešlą suformuokite į gražų rutulį, dėkite į dubenį (pateptą aliejumi), uždenkite maistine plėvele, padarykite kelias skylutes plėvelėje ir dėkite šiltai pakilti.
3. Po to pakilusią tešlą išverskite ant miltuoto paviršiaus, padalinkite į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į apskritimą, jį supjaustykite į 8 trikampius.
4. Kiekvieną trikampį susukite voleliu, pradedant nuo plačiojo galo. Jeigu norisi, galite truputį sulenkti, tuomet rageliai bus išgaubti (man pačiai tokie gražiau).
5. Ragelius dėkite į kepimo skardeles, išklotas kepimo popieriumi, palikdamos tarpus, nes jie kils, apdenkite rankšluostuku ir leiskite pakilti maždaug 20-30 minučių.
6. Pakilusius aptepkite kiaušiniu, sumaišytu su šlakeliu pieno, pabarstykite sezamu, cinamonu su cukrumi, aguonomis, perliniu cukrumi ir dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 20 minučių.
7. Pastebėjimas: Nuostabiai gardūs, minkštučiai ir gražučiai. Žemiau nuotraukose, galite matyti rageulius į kuriuos "įvyniojau" po šaukštelį juodųjų serbentų uogienės. Buvo labai gardu kavos puodeliu. Fantastiškas desertukas.
8. Pastebėjimas: Taip pat žemiau nuotraukose galite matyti paprastus, kurie buvo skanūs ir su pienu, ir aptepti sviestuku ar lydytu sūreliu pusryčiams.
Ingredientai
- miltai: 500 gramų
- mielės: 20 gramų
- pienas: 250 mililitrų
- natūralus jogurtas arba pasukos: 100 mililitrų (naudojau naminį jogurtą)
- kiaušiniai: 1 (pusė į tešlą, pusė aptepimui)
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (jeigu mėgstate saldžiau, galima pridėti dar)
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- ištirpintas ir atvėsintas sviestas: 100 gramų
- aliejus: 25 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mieles ištrinkite su cukrumi ir trupučiu šilto pieno, palaikykite kol suputos. Miltus išsijokite į didesnį dubenį, padarykite duobutę, į ją pilkite likusį pieną, mielių - pieno mišinį, aliejų, jogurtą, pusę kiaušinio, druską ir viską gerai išminkykite.
2. Tuomet įminkykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Tešlą suformuokite į gražų rutulį, dėkite į dubenį (pateptą aliejumi), uždenkite maistine plėvele, padarykite kelias skylutes plėvelėje ir dėkite šiltai pakilti.
3. Po to pakilusią tešlą išverskite ant miltuoto paviršiaus, padalinkite į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į apskritimą, jį supjaustykite į 8 trikampius.
4. Kiekvieną trikampį susukite voleliu, pradedant nuo plačiojo galo. Jeigu norisi, galite truputį sulenkti, tuomet rageliai bus išgaubti (man pačiai tokie gražiau).
5. Ragelius dėkite į kepimo skardeles, išklotas kepimo popieriumi, palikdamos tarpus, nes jie kils, apdenkite rankšluostuku ir leiskite pakilti maždaug 20-30 minučių.
6. Pakilusius aptepkite kiaušiniu, sumaišytu su šlakeliu pieno, pabarstykite sezamu, cinamonu su cukrumi, aguonomis, perliniu cukrumi ir dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 20 minučių.
7. Pastebėjimas: Nuostabiai gardūs, minkštučiai ir gražučiai. Žemiau nuotraukose, galite matyti rageulius į kuriuos "įvyniojau" po šaukštelį juodųjų serbentų uogienės. Buvo labai gardu kavos puodeliu. Fantastiškas desertukas.
8. Pastebėjimas: Taip pat žemiau nuotraukose galite matyti paprastus, kurie buvo skanūs ir su pienu, ir aptepti sviestuku ar lydytu sūreliu pusryčiams.
Raktažodžiai:
miltai, mieles, pienas, mieliniai rageliai, jogurtas, pasukos, naturalus jogurtas, kiausiniai, druska, cukrus, sviestas, aliejus
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Mielinis pyragas su aguonomis
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais
Bemielės tešlos pica
Pyragas šimtalapis - tradicinis receptas
Purios arbatinės mielinės bandelės kildinamos šaldytuve
Sausainiai su cinamonu ir džemu
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Naminiai kibinai su vištiena
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu
Riestainiai
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Bandelės su lašinukais
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Saldumynas "Koriukas"
Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus
Nesaldūs pyragėliai su grybais