Naminis saldaus pieno sūris

Kategorija: Desertai


Naminis saldaus pieno sūris

Paskelbė:
28 Rugpjūčio 2022
Vakar visi mano namai kvepėjo pienu arba tiksliau kaitinamo pieno kvapu, kuris buvo sumaišytas su rūgusiu pieno kvapu. Po to kvepėjo varškės kvapu ir pačioje pabaigoje spaudžiamo sūrio. Šie kvapai man yra itin malonūs bei labai pažįstami, atkeliavę iš mano vaikystės. Pagaliau prisiruošiau ir pati pasigaminau nuostabų naminį saldaus pieno sūrį - patį tikriausią, be jokių kiaušinių ir grietinės įmaišymo.
Darbo nereikalauja daug, tik šiek tiek kantrybės ir užima laiko... bet viskas atsiperka. Darom!



Ingredientai



  • nenugriebtas saldus pienas: 2 litrų
  • raugintas pienas: 1 litro

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia du litrus nenugriebto saldaus pieno pakaitiname iki virimo.
2. Tada supilame vien1 litrą rauginto pieno ir maišydami toliau kaitiname, kol pienas susitrukės į mažus gumulėlius ir išsiskirs išrūgos.
3. Šio proceso dalis baigta.
4. Dabar kiaurasamtį išklojame su trigubu sluoksniu marlės (galite iškloti ir nelabai tankiu lininiu audiniu) ir supilame pieną.
5. Leidžiame išbėgti išrūgoms (trunka maždaug 60 minučių).
6. Marlės galus susukame ir gautą būsimo sūrio masę suslegiame tarp dviejų medinių lentelių, ant viršaus uždedame trijų litrų stiklainį su vandeniu, kad paspaustų.
7. Paliekame bent 10 valandų (idealiausiu atveju tiesiog per naktį).
8. Kitą dieną suslėgtą sūrį išvyniojame ir skanėstas pusryčiams jau būna paruoštas. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: