Naminis saldaus pieno sūris
Kategorija: Desertai
Vakar visi mano namai kvepėjo pienu arba tiksliau kaitinamo pieno kvapu, kuris buvo sumaišytas su rūgusiu pieno kvapu. Po to kvepėjo varškės kvapu ir pačioje pabaigoje spaudžiamo sūrio. Šie kvapai man yra itin malonūs bei labai pažįstami, atkeliavę iš mano vaikystės. Pagaliau prisiruošiau ir pati pasigaminau nuostabų naminį saldaus pieno sūrį - patį tikriausią, be jokių kiaušinių ir grietinės įmaišymo.
Darbo nereikalauja daug, tik šiek tiek kantrybės ir užima laiko... bet viskas atsiperka. Darom!
1. Pirmiausia du litrus nenugriebto saldaus pieno pakaitiname iki virimo.
2. Tada supilame vien1 litrą rauginto pieno ir maišydami toliau kaitiname, kol pienas susitrukės į mažus gumulėlius ir išsiskirs išrūgos.
3. Šio proceso dalis baigta.
4. Dabar kiaurasamtį išklojame su trigubu sluoksniu marlės (galite iškloti ir nelabai tankiu lininiu audiniu) ir supilame pieną.
5. Leidžiame išbėgti išrūgoms (trunka maždaug 60 minučių).
6. Marlės galus susukame ir gautą būsimo sūrio masę suslegiame tarp dviejų medinių lentelių, ant viršaus uždedame trijų litrų stiklainį su vandeniu, kad paspaustų.
7. Paliekame bent 10 valandų (idealiausiu atveju tiesiog per naktį).
8. Kitą dieną suslėgtą sūrį išvyniojame ir skanėstas pusryčiams jau būna paruoštas. Lepinamės!
Darbo nereikalauja daug, tik šiek tiek kantrybės ir užima laiko... bet viskas atsiperka. Darom!
Ingredientai
- nenugriebtas saldus pienas: 2 litrų
- raugintas pienas: 1 litro
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia du litrus nenugriebto saldaus pieno pakaitiname iki virimo.
2. Tada supilame vien1 litrą rauginto pieno ir maišydami toliau kaitiname, kol pienas susitrukės į mažus gumulėlius ir išsiskirs išrūgos.
3. Šio proceso dalis baigta.
4. Dabar kiaurasamtį išklojame su trigubu sluoksniu marlės (galite iškloti ir nelabai tankiu lininiu audiniu) ir supilame pieną.
5. Leidžiame išbėgti išrūgoms (trunka maždaug 60 minučių).
6. Marlės galus susukame ir gautą būsimo sūrio masę suslegiame tarp dviejų medinių lentelių, ant viršaus uždedame trijų litrų stiklainį su vandeniu, kad paspaustų.
7. Paliekame bent 10 valandų (idealiausiu atveju tiesiog per naktį).
8. Kitą dieną suslėgtą sūrį išvyniojame ir skanėstas pusryčiams jau būna paruoštas. Lepinamės!
Raktažodžiai:
pienas, saldus pienas, suris, pieno suris, saldaus pieno suris, naminis suris, raugintas pienas
Naminis kokosų pienas be laktozės
Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas
Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas
SOTUSIS PIENO KOKTEILIS
Palak paneer vegetariškas špinatų troškinys
Kondensuoto pieno pyragas
Naminis saldus varškės sūris su razinomis
Kondencuoto pieno keksiukai
Skaniausias baltas padažas prie žuvies
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
KOKOSŲ PIENO IR DATULIŲ KOKTEILIS
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Kiaušininis migdolų likeris
Trinta brokolių ir sūrio sriuba
Jogurtinis želė tortas su vaisiais
Įdaryti riestainiai su varške
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Paprasčiausias ir skaniausias nekeptas desertas
KALAKUTIENOS KUKULIAI
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Saldainiai Rafaelo
Naminis kugelis su rūkytomis kiaulės ausimis (ruoštas su pienu)
Avižinė košė su bananais ir cinamonu