Tarteletė su vaisiais

Kategorija: Desertai


Tarteletė su vaisiais

Paskelbė:
08 Birželio 2022

Ingredientai



  • Pagrindui:
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 5 šaukštų
    • miltai: 200 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • druska: žiupsnelio
  • Kremui:
    • kiaušinių tryniai: 3
    • cukrus: 3 šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • bulvių krakmolas: 1 šaukšto
    • pienas: 1 stiklinės
    • sviestas: 1 šaukšto
  • Viršui:
    • kiviai: 1
    • mandarinai: 2
    • vynuogių: 1 kekės
    • konservuoti persikai: 0,5
    • bespalvė želė: 50 gramų
    • vanduo: 100 mililitrų

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių pagrindui sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Įmušame kiaušinį bei gerai išmaišome. Suberiame miltus bei išminkome tešlą. Padedame maždaug 60 minučių į šaldytuvą.
2. Tuomet kremui trynius išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei krakmolu. Pieną užviriname bei nuolatos maišydamos supilame kiaušinio trynių masę. Visą laiką maišome, kol masė sutirštės. Nukaičiame nuo ugnies, leidžiame truputį pravėsti bei sudėjusios sviestą išmaišome.
3. Tada įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo indą patepame riebalais. Tešlą iškočiojame bei gražiai įtiesiame į kepimo indą. Ant tešlos tiesiame epimo popieriaus bei supilame pupeles, kad kepdama tešla neiškiltų ir gražiai iškeptų. Kepame apie 15 minučių. Po to nuimame kepimo popierių su pupelėmis bei dar pakepame maždaug 15 minučių, kad dailiai parustų. Atvėsiname.
4. Į tartelės vidų dedame kremą bei gražiai paskirstome per visą plotą. Pasirinktus vaisius nuplauname / nulupame bei susmulkiname pagal savo norą. Išdėliojame ant kremo viršaus.
5. Vandenį užviriname, suberiame želės miltelius, išmaišome bei paverdame dar minutę. Truputį atvėsinusios su šaukštu gražiai apliejame vaisius bei dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaujame!
6. Pastebėjimas: Uogas bei vaisius galima pasirinkti kokius tik mėgstate.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: