Traškūs vafliai
Kategorija: Desertai
Senoviniai labai skanūs sukti vafliai. Jie gaunasi traškūs, todėl man šis receptas labai patinka. ;)
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 25 vafliai.
1. Iš pradžių sviestą ištirpiname (popierėlio nuo sviesto neišmeskite – juo puikiai galėsite ištrinti vaflinę prieš kepant).
2. Tuomet ištirpintą sviestą gerai išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į masę įmušame kiaušinius vis maišydamos iki vientisumo.
3. Tada beriame į tešlą persijotus miltus bei gerai viską išmaišome. Supilti brendį (arba kitą pasirinktą ingredientą) bei vėl išmaišome.
4. Po to vaflinę ištepame nuo sviesto likusiu popieriumi bei įkaitiname. Šaukštu semiame tešlą ir pilame ją į vaflinės viduriuką bei uždarius kepame. Kepimo laiką labai sunku pasakyti, nes taip labai priklauso nuo turimos vaflinės, bet realiai pakanka maždaug kelių minučių.
5. Iškepusį vaflį atsargiai peiliu arba mentele nuimame bei greitai, dar kol karštas, susukame į tūbelę (tą reikia daryti greitai, nes vaflis greitai sukietėja ir susukti tampa neįmanoma). Skanaujame!
6. Pastebėjimas: Mūsų namuose turima vaflinė buvo linkusi šiek tiek svilti, tai sviestu ją teko patepti maždaug kas 2-3 vaflius.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 25 vafliai.
Ingredientai
- sviestas: 200 gramų
- cukrus: 200 gramų
- vanilinis cukrus: žiupsnelio
- kiaušiniai: 5-6
- miltai: 200-250 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (arba 1 arbatinio šaukštelio sodos nugesintos citrinų sultyse arba 1 arbatinio šaukštelio brendžio - naudotas pastarasis)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sviestą ištirpiname (popierėlio nuo sviesto neišmeskite – juo puikiai galėsite ištrinti vaflinę prieš kepant).
2. Tuomet ištirpintą sviestą gerai išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į masę įmušame kiaušinius vis maišydamos iki vientisumo.
3. Tada beriame į tešlą persijotus miltus bei gerai viską išmaišome. Supilti brendį (arba kitą pasirinktą ingredientą) bei vėl išmaišome.
4. Po to vaflinę ištepame nuo sviesto likusiu popieriumi bei įkaitiname. Šaukštu semiame tešlą ir pilame ją į vaflinės viduriuką bei uždarius kepame. Kepimo laiką labai sunku pasakyti, nes taip labai priklauso nuo turimos vaflinės, bet realiai pakanka maždaug kelių minučių.
5. Iškepusį vaflį atsargiai peiliu arba mentele nuimame bei greitai, dar kol karštas, susukame į tūbelę (tą reikia daryti greitai, nes vaflis greitai sukietėja ir susukti tampa neįmanoma). Skanaujame!
6. Pastebėjimas: Mūsų namuose turima vaflinė buvo linkusi šiek tiek svilti, tai sviestu ją teko patepti maždaug kas 2-3 vaflius.
Raktažodžiai:
vafliai, traskus vafliai, sviestas, cukrus, miltai, kepimo milteliai, kiausiniai, vanilinis cukrus, desertai
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Grietininiai vafliai su cinamonu
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
BLYNAI SU RICOTTA
Ravioli padažas iš sviesto
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Morkų ir varškės apkepas
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Saldainiai Rafaelo
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
DESERTAS: RUDIS SU "OREO" SAUSAINIAIS
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Švelnus pyragas su persikais
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU