Eklerai su vaniliniu kremu
Kategorija: Desertai
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 12 didesnių eklerų.
Kad ir kiek pasigaminu ekleru, visada jų būna per mažai.. :(
1. Iš pradžių tešlai užvirkite puode vandenį bei pieną, įmeskite sviestą ir žiupsnelį druskos. Tada suberkite miltus bei gerai išmaišykite, tuomet pakratykite puodą į šalis, kad iš tešlos susiformuotų burbulas. Perdėkite burbulą į dubenį bei po vieną sumuškite kiaušinius, stipriai maišydamos. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį bei spauskite piršto ilgumo volelius į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi (aš pati labai mėgstu išspausti ant kiekvieno volelio dar po antrą sluoksnį ant viršaus - šitaip eklerai būna didesni bei gražiau išsipučia kepdami). Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, po to sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių bei kepkite dar apie 20 minučių.
2. Kremui trynius išsukite puode su vaniliniu cukrumi, kad neliktų gumuliukų.
3. Tada įdėkite miltų bei gerai išmaišykite. Užvirkite kitame puodelyje pieną bei įmaišykite į trynių masę. Kremą kaitinkite nuolatos maišydamos, kol sutirštės. Kai atvės, prikimškite kremo į eklerus. Galite, jei norisi, pabarstyti cukraus pudra, aš kai kuriuos eklerus dar pašlaksčiau šokoladiniu padažu iš Dr.Oetke arba galite pasigaminti glazūrą (pagal savo norus). Skanaukite!
Kad ir kiek pasigaminu ekleru, visada jų būna per mažai.. :(
Ingredientai
- miltų: 150 gramų
- pieno: 125 mililitrų (+ 190 mililitrų kremui)
- vandens: 125 mililitrų
- sviesto: 125 gramų
- kiaušinių: 5 (+ 3 trynių kremui)
- vanilinio cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
- druskos: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių tešlai užvirkite puode vandenį bei pieną, įmeskite sviestą ir žiupsnelį druskos. Tada suberkite miltus bei gerai išmaišykite, tuomet pakratykite puodą į šalis, kad iš tešlos susiformuotų burbulas. Perdėkite burbulą į dubenį bei po vieną sumuškite kiaušinius, stipriai maišydamos. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį bei spauskite piršto ilgumo volelius į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi (aš pati labai mėgstu išspausti ant kiekvieno volelio dar po antrą sluoksnį ant viršaus - šitaip eklerai būna didesni bei gražiau išsipučia kepdami). Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, po to sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių bei kepkite dar apie 20 minučių.
2. Kremui trynius išsukite puode su vaniliniu cukrumi, kad neliktų gumuliukų.
3. Tada įdėkite miltų bei gerai išmaišykite. Užvirkite kitame puodelyje pieną bei įmaišykite į trynių masę. Kremą kaitinkite nuolatos maišydamos, kol sutirštės. Kai atvės, prikimškite kremo į eklerus. Galite, jei norisi, pabarstyti cukraus pudra, aš kai kuriuos eklerus dar pašlaksčiau šokoladiniu padažu iš Dr.Oetke arba galite pasigaminti glazūrą (pagal savo norus). Skanaukite!
Eklerai su vaniliniu kremu
Naminiai eklerai su plikytu kremu.
Plikyti pyragaičiai
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
Riestainiai
Tarteletė su vaisiais
Šokoladinis tortas su avietėmis
Sausainiai VILNIUS su glajumi
Purios arbatinės mielinės bandelės kildinamos šaldytuve
Tortas Rafaelo svajonė su persikais
Bandelės su dešrelėmis
Tortas "Krepvilis"
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis
Karamelinis tortas Karvutė - saldus, tirpstantis burnoje tortas
Naminiai kibinai su vištiena
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Šakotis arba kaip namų sąlygomis išsikepti šakotį
Karaimų kibinai/pyragėliai
Sūrio ir kumpio pyragėliai
Pyragas šimtalapis - tradicinis receptas
Nepaprastas varškės pyragas
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip