Nedidelis prancūziškas pyragėlis - kanelės
Kategorija: Desertai
Noriu su Jumis pasidalinti savo labiausiai pamiltų nedidelių prancūziškų pyragėlių, vadinamų kanelių, receptu. Šio deserto tiesiog neįmanoma atsivalgyti. Jis idealus!
1. Pirmiausia prikaistuvyje užverdame pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Įdedame sviestą ir maišome, kol ištirpsta.
2. Tada į vieną dubenį įmušame kiaušinį ir sudedame trynius.
3. Kitame gilesniame dubenyje sumaišome miltus kartu su cukrumi.
4. Po truputį pilame į miltų mišinį kiaušinius ir nuolatos maišome šluotele. Kai tešla sušoka į vieną gabalą ir jau darosi sunku maišyti, po truputį pilame užvirusį pieną ir vėl nuolatos maišome šluotele. Pabaigoje supilame romą ir įberiame druskos. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Idealiausia tokią tešlą užmaišyti iš vakaro ir palikti šaldytuve, kad subręstų.
5. Po to kanelių formeles ištepame minkštu sviestu ir padedame į šaldymo kamerą maždaug 10 minučių.
6. Paskui užpildome jas tešla ne iki pačio viršaus - apie du trečdalius kiekvienos formelės.
7. Pirmas 15 minučių kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ant pačios žemiausios lentynos ir nustačius apatinį kaitinimą. Po 15 minučių sumažiname temperatūrą iki 200 laipsnių, nustatydami kaitinimą iš apačios ir viršaus bei kepame dar 35 minutes.
8. Iškepusias kaneles iškart išimame iš formelių ir leidžiame atvėsti. Lepinamės!
Ingredientai
- pienas: 500 mililitrų
- kiaušinių tryniai: 3
- kiaušiniai: 1
- cukrus: 250 gramų
- miltai: 125 gramų
- sviestas: 50 gramų
- vanilinis cukrus su vanilės sėklytėmis: 0,5 valgomojo šaukšto
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- romas: 25 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia prikaistuvyje užverdame pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Įdedame sviestą ir maišome, kol ištirpsta.
2. Tada į vieną dubenį įmušame kiaušinį ir sudedame trynius.
3. Kitame gilesniame dubenyje sumaišome miltus kartu su cukrumi.
4. Po truputį pilame į miltų mišinį kiaušinius ir nuolatos maišome šluotele. Kai tešla sušoka į vieną gabalą ir jau darosi sunku maišyti, po truputį pilame užvirusį pieną ir vėl nuolatos maišome šluotele. Pabaigoje supilame romą ir įberiame druskos. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Idealiausia tokią tešlą užmaišyti iš vakaro ir palikti šaldytuve, kad subręstų.
5. Po to kanelių formeles ištepame minkštu sviestu ir padedame į šaldymo kamerą maždaug 10 minučių.
6. Paskui užpildome jas tešla ne iki pačio viršaus - apie du trečdalius kiekvienos formelės.
7. Pirmas 15 minučių kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ant pačios žemiausios lentynos ir nustačius apatinį kaitinimą. Po 15 minučių sumažiname temperatūrą iki 200 laipsnių, nustatydami kaitinimą iš apačios ir viršaus bei kepame dar 35 minutes.
8. Iškepusias kaneles iškart išimame iš formelių ir leidžiame atvėsti. Lepinamės!
Raktažodžiai:
kaneles, pyragelis, prancuziskas pyragelis, kiausiniai, pienas, kiausiniu tryniai, sviestas, druska, romas, miltai
Apelsininės kanelės
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Tortas "Krepvilis"
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
Blynai su maskarpone
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Puikus užkandis iš vištos file
Gardžiosios mielinės spurgos
Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
Skaniausias faršo užkandis
Krabų mėsos ir špinatų užkepas - apkepas
Migdolų pyragas su uogiene
Ideali orinė tešla virtinukams
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
BLYNAI SU RICOTTA
Naminiai eklerai su plikytu kremu.
Eklerai su vaniliniu kremu
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Padažas prie kugelio
Traškūs vafliai