Kefyro tešla bet kuriam naminam pyragui
Kategorija: Desertai
Tokia kefyro tešla pyragams viršys visus lūkesčius. Iš jos galima pagaminti nuostabius pyragus. O ir labai daug vietos atsiranda pasireikšti jūsų fantazijai! Galima šią tešlą kaip pagrindą naudoti vis kitiems sugalvotiems kepiniams.
Tešla itin universali, tad galima kepti ne tik saldžius kepinius, bet ir pyragus su mėsa arba daržovėmis.
1. Pirmiausia į dubenį supilame kefyrą, įmušame į kiaušinį, įberiame druskos, cukraus, sodos bei išmaišome iki vientisos masės.
2. Tuomet paliekame pastovėti maždaug 5 minutes, kol mišinio paviršiuje pasirodys "burbuliukai".
3. Tada į mišinį supilame augalinį aliejų.
4. Po to atskirame dubenyje sumaišome miltus su sviestu ir ten supilame kefyro mišinį. Dedame tiek miltų, kiek reikia užminkyti tešlai.
5. Paskui dedame tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Minkome, kol tešla bus minkšta, elastinga bei nebelips prie rankų.
6. Kefyro tešlą paliekame uždengtą pusvalandžiui. Štai ir viskas. Ji paruošta tolimesniems kepiniams!
Tešla itin universali, tad galima kepti ne tik saldžius kepinius, bet ir pyragus su mėsa arba daržovėmis.
Ingredientai
- kefyras: 500 mililitrų
- miltai: 800 gramų
- kiaušiniai: 1
- aliejus: 50 mililitrų
- sviestas: 40 gramų
- cukrus: 2 šaukštų
- druska: 1 šaukštelio
- soda: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenį supilame kefyrą, įmušame į kiaušinį, įberiame druskos, cukraus, sodos bei išmaišome iki vientisos masės.
2. Tuomet paliekame pastovėti maždaug 5 minutes, kol mišinio paviršiuje pasirodys "burbuliukai".
3. Tada į mišinį supilame augalinį aliejų.
4. Po to atskirame dubenyje sumaišome miltus su sviestu ir ten supilame kefyro mišinį. Dedame tiek miltų, kiek reikia užminkyti tešlai.
5. Paskui dedame tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Minkome, kol tešla bus minkšta, elastinga bei nebelips prie rankų.
6. Kefyro tešlą paliekame uždengtą pusvalandžiui. Štai ir viskas. Ji paruošta tolimesniems kepiniams!
Greiti blynai
Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
Greitas kefyro pyragas su šokoladu
Greitas Obuolių pyragas
Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
Kaip kepti blynus? Arba nuostabus blynelių receptas!
Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!
Burnoje tirpstantis bananų ir obuolių pyragas
Tikri amerikiešiski blyneliai su kefyru pusryčiams
Rosettes (rozetės) - traškūs ir saldūs sausainiai
Olandiški vaikų blynai
Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus
Kefyrinis tortas „Juodasis princas“
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Kukurūzinis bananų pyragas
Mielinis picos padas
Nedidelis prancūziškas pyragėlis - kanelės
Švelnus pyragas su persikais
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Sausainiai su persikais
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Ukrainietiški virtiniai „varenyky“ su vyšniomis