Karamelinis tinginys su bananais
Kategorija: Desertai
Gaminant buvo naudojama 22x9 centimetrų forma.
1. Iš pradžių sausainius sulaužykite į mažus gabalėlius.
2. Tuomet bananaus supjaustykite bei sumaišykite su sulaužytais sausainiais.
3. Tada karamelizuotą sutirštintą pieną galite pakaitinti. Į puodą įpilkite vandens, įstatykite skardinę, jog vanduo siektų beveik iki viršaus. Pakaitinkite maždaug 20 minučių. O galima ir nekaitinti. Tokiu atveju reiks tiesiog labiau patrinti patį karamelizuotą sutirštintą pieną su sausainiais, jog tolygiai pasiskirstytų. Iš tiesų, didelio skirtumo tarp pašildyto ir ne nėra, tiesiog pašildytą yra daug lengviau sumaišyti.
4. Po to į sausainių, bananų bei rududu masę pilkite išlydytą sviestą. Labai gerai išmaišykite.
5. Gautą masę sukrėskite į norimą formą arba maišelį, kuriame padarykite masę norimos formos. Gerai paspauskite bei uždengusios maistine plėvele dėkite į šaldytuvą per visą naktį, kad gerai sustingtų. Tokiam tinginiui reikia kiek daugiau laiko sustingti nei įprastam, tačiau laukti verta! Skanaujame!
Ingredientai
- sausainiai "Gaidelis": ~450-500 gramų (tinka ir paprasčiausi "Optima linija", jie minkštesni, šiam tinginiui, gal net labiau tinka)
- karamelizuotas sutirštintas pienas: 1 skardinės
- lydytas sviestas: 200 gramų
- bananai: 2-3 dideli (galima net ir dar daugiau)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sausainius sulaužykite į mažus gabalėlius.
2. Tuomet bananaus supjaustykite bei sumaišykite su sulaužytais sausainiais.
3. Tada karamelizuotą sutirštintą pieną galite pakaitinti. Į puodą įpilkite vandens, įstatykite skardinę, jog vanduo siektų beveik iki viršaus. Pakaitinkite maždaug 20 minučių. O galima ir nekaitinti. Tokiu atveju reiks tiesiog labiau patrinti patį karamelizuotą sutirštintą pieną su sausainiais, jog tolygiai pasiskirstytų. Iš tiesų, didelio skirtumo tarp pašildyto ir ne nėra, tiesiog pašildytą yra daug lengviau sumaišyti.
4. Po to į sausainių, bananų bei rududu masę pilkite išlydytą sviestą. Labai gerai išmaišykite.
5. Gautą masę sukrėskite į norimą formą arba maišelį, kuriame padarykite masę norimos formos. Gerai paspauskite bei uždengusios maistine plėvele dėkite į šaldytuvą per visą naktį, kad gerai sustingtų. Tokiam tinginiui reikia kiek daugiau laiko sustingti nei įprastam, tačiau laukti verta! Skanaujame!
Panašūs receptai
Karamelinis varškės tinginys
Karamelinis varškės tinginys su karamelizuotu kondensuotu pienu
Plikytų sausainių tortas su maskarpone ir rududu pagal Beatą
Mano virtuvės sensacija: gaivus ir nekeptas varškės su sausainiais pyragas
Snickersinis tinginys su rududu ir sūdytais žemės riešutais
Tinginys su zefyrais
Karamelinis ryžių trapučių desertas su saldintu karamelizuotu pienu
Baltas tinginys - iš vos 3 ingredientų!
DESERTAS: RUDIS SU "OREO" SAUSAINIAIS
Karamelinis tinginys su šokoladu
Nekeptas karamelinis sūrio tortas
Blynų tortas Užgavėnėms su Rududu