Karamelinis tinginys su bananais
Kategorija: Desertai
Gaminant buvo naudojama 22x9 centimetrų forma.
1. Iš pradžių sausainius sulaužykite į mažus gabalėlius.
2. Tuomet bananaus supjaustykite bei sumaišykite su sulaužytais sausainiais.
3. Tada karamelizuotą sutirštintą pieną galite pakaitinti. Į puodą įpilkite vandens, įstatykite skardinę, jog vanduo siektų beveik iki viršaus. Pakaitinkite maždaug 20 minučių. O galima ir nekaitinti. Tokiu atveju reiks tiesiog labiau patrinti patį karamelizuotą sutirštintą pieną su sausainiais, jog tolygiai pasiskirstytų. Iš tiesų, didelio skirtumo tarp pašildyto ir ne nėra, tiesiog pašildytą yra daug lengviau sumaišyti.
4. Po to į sausainių, bananų bei rududu masę pilkite išlydytą sviestą. Labai gerai išmaišykite.
5. Gautą masę sukrėskite į norimą formą arba maišelį, kuriame padarykite masę norimos formos. Gerai paspauskite bei uždengusios maistine plėvele dėkite į šaldytuvą per visą naktį, kad gerai sustingtų. Tokiam tinginiui reikia kiek daugiau laiko sustingti nei įprastam, tačiau laukti verta! Skanaujame!
Ingredientai
- sausainiai "Gaidelis": ~450-500 gramų (tinka ir paprasčiausi "Optima linija", jie minkštesni, šiam tinginiui, gal net labiau tinka)
- karamelizuotas sutirštintas pienas: 1 skardinės
- lydytas sviestas: 200 gramų
- bananai: 2-3 dideli (galima net ir dar daugiau)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sausainius sulaužykite į mažus gabalėlius.
2. Tuomet bananaus supjaustykite bei sumaišykite su sulaužytais sausainiais.
3. Tada karamelizuotą sutirštintą pieną galite pakaitinti. Į puodą įpilkite vandens, įstatykite skardinę, jog vanduo siektų beveik iki viršaus. Pakaitinkite maždaug 20 minučių. O galima ir nekaitinti. Tokiu atveju reiks tiesiog labiau patrinti patį karamelizuotą sutirštintą pieną su sausainiais, jog tolygiai pasiskirstytų. Iš tiesų, didelio skirtumo tarp pašildyto ir ne nėra, tiesiog pašildytą yra daug lengviau sumaišyti.
4. Po to į sausainių, bananų bei rududu masę pilkite išlydytą sviestą. Labai gerai išmaišykite.
5. Gautą masę sukrėskite į norimą formą arba maišelį, kuriame padarykite masę norimos formos. Gerai paspauskite bei uždengusios maistine plėvele dėkite į šaldytuvą per visą naktį, kad gerai sustingtų. Tokiam tinginiui reikia kiek daugiau laiko sustingti nei įprastam, tačiau laukti verta! Skanaujame!
Raktažodžiai:
sausainiai, sausainiai gaidelis, sviestas, bananai, karamelizuotas pienas, tinginys, karamelinis tinginys, tinginys su bananais
DESERTAS: RUDIS SU "OREO" SAUSAINIAIS
Tinginys su zefyrais
Karamelinis tinginys su šokoladu
Baltas tinginys - iš vos 3 ingredientų!
Keptas šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno
Keptas maskarponės sūrio pyragas su sausainiais ir kondensuotu pienu
Keptas varškės tinginys
Karameliniai susainiai
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
Greitas varškinis tinginys
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Nekeptas plikytų sausainių tortas
Kaip paruošti tą patį plombyrą iš vaikystės
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
Labai skanios spurgos
Paprasčiausias ir skaniausias nekeptas desertas
Tinginys su varške ir kondensuotu pienu
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Velykinis „Napoleonas“
Havajų pica su ananasais, kumpiu ir sūriu
Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis
Naminis kugelis su rūkytomis kiaulės ausimis (ruoštas su pienu)
Skaniausias tortas Paukščių pienas