Rosettes (rozetės) - traškūs ir saldūs sausainiai
Kategorija: Desertai
Tai tarsi tikras skonis sugrįžęs iš vaikystės… Labai gerai pamenu, kaip dar mano mama man kepdavo šiuos traškius, burnoje tirpstančius saldžius sausainius. :)
Kepasi jie tikrai itin greitai, bet būna suvalgomi dar greičiau. Pamėginkite!
1. Pirmiausia kiaušinius, cukrų, druską, pieną (geriau renkamės riebesnį), miltus, kvapus suplakame iki vientisos masės. Tai galima padaryti kokteilinėje arba šluotele. Gausis šiek tiek tirštesnė nei lietinių tešla. Svarbu, kad masė būtų vientisa, be miltų grūdelių.
2. Tešlą paliekame maždaug 20 minučių pastovėti.
3. Įkaitiname puode arba gruzdintuvėje aliejų.
4. Įrankį rosette’ms kepti įmerkiame į aliejų, kad įkaistų. Antgalio 3/4 dalį pamerkiame į tešlą (negalima pamerkti viso antgalio, nes sausainėlis neatšoks nuo antgalio) ir į įkaitintą aliejų.
5. Po kelių sekundžių tešla atšoka nuo formelės, kepame dar maždaug 20-30 sekundžių.
6. Ištraukiam ant popierinio rankšluosčio.
7. Nuvarvintas rosettes pabarstome cukraus pudra ir galima skanauti! Pasilepinam!
8. Patarimas: Jeigu tešla išbrinkusi gausis kiek per tiršta, tai įpilame kelis šaukštus pieno, jeigu per skysta įdedame kelis šaukštus miltų. Man asmeniškai su šiais ingredientų kiekiais gavosi ideali ir nieko daugiau įdėti nereikėjo.
Kepasi jie tikrai itin greitai, bet būna suvalgomi dar greičiau. Pamėginkite!
Ingredientai
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 1-1,5 valgomojo šaukšto
- druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- pienas: 1 stiklinės (1 stiklinė - 220 mililitrų)
- miltai: 1,5 stiklinės
- vanilės kvapai
- aliejus (kepimui)
- cukraus pudra (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius, cukrų, druską, pieną (geriau renkamės riebesnį), miltus, kvapus suplakame iki vientisos masės. Tai galima padaryti kokteilinėje arba šluotele. Gausis šiek tiek tirštesnė nei lietinių tešla. Svarbu, kad masė būtų vientisa, be miltų grūdelių.
2. Tešlą paliekame maždaug 20 minučių pastovėti.
3. Įkaitiname puode arba gruzdintuvėje aliejų.
4. Įrankį rosette’ms kepti įmerkiame į aliejų, kad įkaistų. Antgalio 3/4 dalį pamerkiame į tešlą (negalima pamerkti viso antgalio, nes sausainėlis neatšoks nuo antgalio) ir į įkaitintą aliejų.
5. Po kelių sekundžių tešla atšoka nuo formelės, kepame dar maždaug 20-30 sekundžių.
6. Ištraukiam ant popierinio rankšluosčio.
7. Nuvarvintas rosettes pabarstome cukraus pudra ir galima skanauti! Pasilepinam!
8. Patarimas: Jeigu tešla išbrinkusi gausis kiek per tiršta, tai įpilame kelis šaukštus pieno, jeigu per skysta įdedame kelis šaukštus miltų. Man asmeniškai su šiais ingredientų kiekiais gavosi ideali ir nieko daugiau įdėti nereikėjo.
Raktažodžiai:
kiausiniai, cukrus, druska, sausainiai, pienas, miltai, vanile, aliejus, cukraus pudra, traskus sausainiai, saldus sausainiai
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
Sausainiai su persikais
Labai skanios spurgos
Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!
Greitas Obuolių pyragas
BLYNAI SU RICOTTA
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Palangos vaflių receptas arba minkšti vafliai su sviestu
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
Orkaitėje kepti varškėčiai su grietinės padažu
Mielinės spurgos su džemu
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Red velvet tortas su švelniu kremu
SALDŪS ŠUNIUKAI
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Sausainiai VILNIUS su glajumi
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Sluoksniuotos tešlos desertas su grietinėle ir maskarpon
Blynų receptas su kefyru
Sausainiai - Macaroons
Tobulas saldžių plonų lietinių receptas