Daržovių ir kiaušinių apkepėlė
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Užkandžių receptai
Ingredientai
- svogūnai: 1 (vid. dyžio)
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- bulvės: 2 (vid. dydžio)
- raudonosios paprikos: 1 (didelės)
- kiaušiniai: 6
- pienas: 100 mililitrų
- tarkuotas lydytas sūris: 4 valgomųjų šaukštų (naudotas liesas)
- šviežios kapotos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
- juodieji pipirai
- druska
Recepto paruošimas
1. Pradžioje svogūną ganėtinai smulkiai supjaustome. Bulves nulupame bei supjaustome nedideliais kubeliais. Pašaliname paprikos sėklas, ją taip pat supjaustome mažais kubeliais.
2. Tuomet gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, jame apkepiname svogūnus, kol jie suminkštės, sudedame bulves bei papriką, dar pakepiname maždaug 5 minutes, nuimame nuo ugnies.
3. Tada į keptuvę supilame pieną, lengvai paplaktus kiaušinius, sudedame sūrį, petražoles, įberiame druskos, pipirų, gerai sumaišome ir supilame į kepimo skardą.
4. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes. Patiekiame karštą su mėgstamomis šviežių daržovių salotomis. Skanaujame!
Panašūs receptai
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
DARŽOVIŲ IR KUMPIO APKEPĖLĖ
Pasakiška daržovių košė
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
Ispaniškas bulvių omletas su čoriso dešra ir kiaušiniais
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Orkaitėje keptos daržovės
Daržovių karis su konservuotais avinžirniais
Itališkas omletas (frittata)
Vieno kąsnio sumuštinukai su paprikos ir bulvių kremu
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas