Daržovių ir kiaušinių apkepėlė
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Užkandžių receptai

Ingredientai
- svogūnai: 1 (vid. dyžio)
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- bulvės: 2 (vid. dydžio)
- raudonosios paprikos: 1 (didelės)
- kiaušiniai: 6
- pienas: 100 mililitrų
- tarkuotas lydytas sūris: 4 valgomųjų šaukštų (naudotas liesas)
- šviežios kapotos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
- juodieji pipirai
- druska
Recepto paruošimas
1. Pradžioje svogūną ganėtinai smulkiai supjaustome. Bulves nulupame bei supjaustome nedideliais kubeliais. Pašaliname paprikos sėklas, ją taip pat supjaustome mažais kubeliais.
2. Tuomet gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, jame apkepiname svogūnus, kol jie suminkštės, sudedame bulves bei papriką, dar pakepiname maždaug 5 minutes, nuimame nuo ugnies.
3. Tada į keptuvę supilame pieną, lengvai paplaktus kiaušinius, sudedame sūrį, petražoles, įberiame druskos, pipirų, gerai sumaišome ir supilame į kepimo skardą.
4. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes. Patiekiame karštą su mėgstamomis šviežių daržovių salotomis. Skanaujame!
Panašūs receptai

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA

DARŽOVIŲ IR KUMPIO APKEPĖLĖ

Pasakiška daržovių košė

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA

Ispaniškas bulvių omletas su čoriso dešra ir kiaušiniais

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA

DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE

Orkaitėje keptos daržovės

Daržovių karis su konservuotais avinžirniais

Itališkas omletas (frittata)

Vieno kąsnio sumuštinukai su paprikos ir bulvių kremu

Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas