Prancūziškas ratatouille

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Prancūziškas ratatouille

Paskelbė:

Prancūziškas ratatouille – tai tradiciškai Provanso regionui būdingas daržovių troškinys, puikiai atspindintis pietų Prancūzijos skonį ir paprastumą. Su baklažanais, cukinijomis, pomidorais, raudonaisiais pipirais ir gausybe žolelių, šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sveikas. Ratatouille gali būti valgomas tiek šiltas, tiek šaltas, todėl tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. 


Ingredientai:

  • Baklažanai
  • Cukinijos
  • Raudonieji pipirai
  • Pomidorai
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Tymas
  • Rozmarinas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai


Gaminimo eiga:

  • Supjaustykite baklažanus, cukinijas, raudonuosius pipirus ir pomidorus į maždaug vienodo dydžio gabalėlius.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, kad jie gerai įsiskverbtų į troškinį.
  • Svogūnų ir česnako kepimas:
  • Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite svogūnus ir česnaką, kol jie taps minkšti ir švelnūs.
  • Daržovių troškinimas:
  • Pridėkite supjaustytas daržoves (baklažanus, cukinijas, pipirus, pomidorus) į keptuvę su svogūnais ir česnakais.
  • Įdėkite prieskoniustymus, rozmariną, druską ir pipirus pagal skonį.
  • Troškinkite ant silpnos ugnies, kartas nuo karto pamaišydami, kol daržovės suminkštės ir sugers visus skonius.
  • Patiekimas:
  • Patiekite ratatouille šiltą arba šaltą, kaip garnyrą arba pagrindinį patiekalą.