Orkaitėje kepti baklažanai su pomidorais ir sūriu
Kategorija: Daržovių patiekalai
Orkaitėje iškepti baklažanai nuostabi užkanda ir šventiniam stalui, ir netikėtai apsilankius svečiams.
1. Pirmiausia baklažanus supjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais (skersai arba išilgai), iš abiejų pusių apibarstykite druska ir palikite pusvalandį pastovėti.
2. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
3. Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Česnaką tarkuokite smulkia tarka arba išspauskite specialiu prietaisu.
5. Berkite žiupsnelį druskos ant česnakų ir sumaišykite su karštu vandeniu.
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, kurį ištepkite augaliniu aliejumi.
7. Dėkite baklažano griežinėlius, ant jų paviršiaus pilkite po truputėlį česnakinio vandens mišinio, šaukštelio pagalba ištepkite visą paviršių, berkite tarkuoto sūrio ir dėkite pomidoro griežinėlius.
8. Paviršių apibarstykite druska bei maltais pipirais.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
10. Skardą su baklažanų užkanda dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 25-30 minučių. Lepinkitės!
Ingredientai
- baklažanų: 2
- pomidorų: 3
- česnako: 4-5 skiltelių
- karšto, užvirinto vandens: 5-6 arbatinių šaukštelių
- fermentinio sūrio: ~200-250 gramų
- druskos
- maltų pipirų
- augalinio aliejaus (skardos ištepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia baklažanus supjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais (skersai arba išilgai), iš abiejų pusių apibarstykite druska ir palikite pusvalandį pastovėti.
2. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
3. Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Česnaką tarkuokite smulkia tarka arba išspauskite specialiu prietaisu.
5. Berkite žiupsnelį druskos ant česnakų ir sumaišykite su karštu vandeniu.
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, kurį ištepkite augaliniu aliejumi.
7. Dėkite baklažano griežinėlius, ant jų paviršiaus pilkite po truputėlį česnakinio vandens mišinio, šaukštelio pagalba ištepkite visą paviršių, berkite tarkuoto sūrio ir dėkite pomidoro griežinėlius.
8. Paviršių apibarstykite druska bei maltais pipirais.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
10. Skardą su baklažanų užkanda dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 25-30 minučių. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
baklazanai, pomidorai, cesnakas, vanduo, suris, fermentinis suris, druska, pipirai, aliejus, kepti baklazanai
Kepta vištienos krūtinėlė su džiovintais pomidorais ir mocarelos sūriu
Užkandžiai su sūriu
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas
Sūrio rutuliukai su česnaku
Baklažanų kepsneliai su sūrio padažu
Vegetariški įdaryti baklažanai su varške ir sūriu, kepti orkaitėje
Įdaryti baklažanai su vištiena, daržovėmis ir feta sūriu
Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu
Įdaryti baklažanai su grybais, pomidorais ir fermentiniu sūriu
La troškinys arba vegetariškas daržovių troškinys
Tarkuoti bulviniai blynai kepti orkaitėje pagal Beatą
GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)
Orkaitėje keptas šamas
Bulvytės fri orkaitėje be riebalų
Kiauliėnos nugarinės kepnsiai kepti orkaitėje
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Baklažanų ir mėsos vėrinukai
Kepti japoniški baklažanai
Itališkas baklažanų apkepas
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais
ŽUVIES KEPSNELIAI