Daržovių karis su konservuotais avinžirniais

Kategorija: Daržovių patiekalai


Daržovių karis su konservuotais avinžirniais

Paskelbė:
19 Spalio 2023

Ingredientai

  • žiediniai kopūstai: 0,5 vidutinio dydžio
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (kepimui)
  • juodi garstyčių grūdeliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • vaistinės ožragės grūdeliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • ciberžolės milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • imbieras: 1 maždaug nykščio dydžio gabaliuko
  • česnakas: 2 skiltelių
  • laiškiniai svogūnėliai: 6
  • šviežios aitriosios paprikos: 1
  • kalendrų lapeliai: 1 didelės saujos (naudojau džiovintas)
  • gerai prinokę pomidorai: 2
  • liesas kokosų pienas: 400 mililitrų
  • konservuoti avinžirniai: 400 gramų
  • konservuoti ananasai savo sultyse (kubeliais): 227 gramų
  • citrinos: 1
  • druska
  • pipirai


Patiekimui:
  • basmati arba kiti mėgstami ryžiai: 1 puodelio (250 mililitrų)
  • gvazdikėliai: 10
  • citrinos: 0,5



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia žiedinį kopūstą supjaustome maždaug vieno centimetro storio riekėmis.

2. Tada dedame į sausą keptuvę rantuotu dugnu ir kepame, kol gražiai parus, po to apverčiame.

3. Į puodą įpilame vieną puodelį ryžių ir du puodelius verdančio vandens. Įdedame gvazdikėlius, pusę citrinos, pagardiname druska ir verdame uždengę ant mažos kaitros maždaug 10-15 minučių (pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas ir skonį).

4. Į kitą puodą nesvylančiu dugnu įpilame aliejaus. Tada sudedame garstyčių sėklas, ožragę ir ciberžolę.

5. Į rankinio smulkintuvo indą sudedame imbierą, česnaką, laiškinius svogūnus, aitriąją papriką ir kalendrų stiebus. Malame pulsavimo režimu, tada sudedame į puodą kuriame ruošime karį.

6. Stambiai supjaustome pomidorus ir sudedame į puodą. Kaitiname ant didelės kaitros.

7. Supilame kokosų pieną ir nusunktus konservuotus avinžirnius. Tada sudedame ananasus su sultimis. Sudedame keptą žiedinį kopūstą ir užverdame. Leidžiame pavirti maždaug 3-4 minutes.

8. Įspaudžiame citrinos sulčių pagal savo skonį, pagardiname druska, pipirais, papuošiame likusiais kalendrų lapeliais ir patiekiame kartu su paruoštais ryžiais. Skanaujame!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: