ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU

Kategorija: Daržovių patiekalai / Vištiena ir paukštiena


ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • šviežia antienos arba vištienos kulšelių mėsa: ~350 gramų
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • vištienos prieskoniai su žolelėmis
    • pilno grūdo batonas: 1-2 riekelių
    • džiūvėsėliai
  • Įdarui:
    • cukinijos: 0,5 (mažos)
    • morkos: 1 (didelės)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • pipirai
  • Padažui:
    • sviestas: 10 gramų
    • 13% riebumo grietinėlė: 200 mililitrų
    • krapai
    • petražolės
  1. Iš pradžių pasirinktą mėsą sumalkite kartu su svogūnu ir išmirkytu batonu. Berkite prieskonius, druską, pipirus ir įspauskite česnaką, viską gerai išmaišykite.
  2. Tuomet svogūną supjaustykite kubeliais, apkepkite iki auksinės spalvos, berkite sutarkuotą morką, pakepinkite, po to berkite tarkuotą cukiniją bei dar viską kepkite ant mažos ugnies, kol daržovės bus minkštos. Berkite druskos ir pipirų pagal savo skonį.
  3. Tada imkite po gerą valgomą šaukštą pasiruošto faršo, paskirstykite ant delno, į vidų dėkite po vieną arbatinį šaukštą daržovių įdaro bei suformuokite, tarsi cepeliną, apvoliuokite džiuvesėliuose.
  4. Po to kepkite iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus, sumažinkite ugnį bei troškinkite po dangčiu maždaug 7 minutes.
  5. Padažui ištirpinkite sviestą, pilkite grietinėlę, druskos ir pipirų pagal savo skonį, berkite susmulkintas žoleles bei viską patroškinkite maždaug 5 minutes. Valgykite su mėgiamu garnyru bei salotomis arba šviežiomis daržovėmis. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: