VIŠTIENOS KEPSNYS SU GRYBŲ (PIEVAGRYBIŲ) PADAŽU
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

- vištienos krūtinėlės: 1
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- pievagrybiai: 4
- sviestas: 50 gramų
- miltai: 1 šaukšto be kaupo
- pienas: 100 mililitrų
- mėgstami prieskoniai
- alyvuogių aliejus (kepimui)
- Iš pradžių vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, pjaukite pusiau bei padarykite "peteliškę". Plaktuku išmuškite. Pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgiamais vištienos (arba ne vištienos) prieskoniais.
- Tuomet vištieną kepkite keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių.
- Padažas: Sviestą dėkite į keptuvę, ten pat dėkite ir kubeliais supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Viską gražiai apkepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Supjaustykite pievagrybius bei dėkite juos į keptuvę, leiskite gražiai sukepti.
- Po to dėkite šaukštą miltų (be kaupo), viską gerai išmaišykite bei supilkite pieną. Viską gerai maišykite, kol gausite vientisą padažiuką.
- Galiausiai pasigamintą padažą pilkite ant vištienos bei patiekite su mėgiamu garnyru. Skanaukite!
Panašūs receptai

Vištienos krūtinėlė su špinatų ir grietinėlės padažu

Amerikietiškas vištienos krūtinėlės kepsnys su kumpiu

MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA

Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu

Vištienos kukuliai su cukinija

Traški vištiena

SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA

Kepta vištienos krūtinėlė su džiovintais pomidorais ir mocarelos sūriu

Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele

Vištienos krūtinėlė orkaitėje

ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU

Vištiena su česnakiniu padažu