Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


VIŠTIENOS KEPSNYS SU GRYBŲ (PIEVAGRYBIŲ) PADAŽU

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


VIŠTIENOS KEPSNYS SU GRYBŲ (PIEVAGRYBIŲ) PADAŽU

Paskelbė:
    • vištienos krūtinėlės: 1
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • pievagrybiai: 4
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 1 šaukšto be kaupo
    • pienas: 100 mililitrų
    • mėgstami prieskoniai
    • alyvuogių aliejus (kepimui)
  1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, pjaukite pusiau bei padarykite "peteliškę". Plaktuku išmuškite. Pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgiamais vištienos (arba ne vištienos) prieskoniais.
  2. Tuomet vištieną kepkite keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių.
  3. Padažas: Sviestą dėkite į keptuvę, ten pat dėkite ir kubeliais supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Viską gražiai apkepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Supjaustykite pievagrybius bei dėkite juos į keptuvę, leiskite gražiai sukepti.
  4. Po to dėkite šaukštą miltų (be kaupo), viską gerai išmaišykite bei supilkite pieną. Viską gerai maišykite, kol gausite vientisą padažiuką.
  5. Galiausiai pasigamintą padažą pilkite ant vištienos bei patiekite su mėgiamu garnyru. Skanaukite!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook