VIŠTIENOS KEPSNYS SU GRYBŲ (PIEVAGRYBIŲ) PADAŽU

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


VIŠTIENOS KEPSNYS SU GRYBŲ (PIEVAGRYBIŲ) PADAŽU

Paskelbė:
26 Kovo 2019
    • vištienos krūtinėlės: 1
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • pievagrybiai: 4
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 1 šaukšto be kaupo
    • pienas: 100 mililitrų
    • mėgstami prieskoniai
    • alyvuogių aliejus (kepimui)
  1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, pjaukite pusiau bei padarykite "peteliškę". Plaktuku išmuškite. Pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgiamais vištienos (arba ne vištienos) prieskoniais.
  2. Tuomet vištieną kepkite keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių.
  3. Padažas: Sviestą dėkite į keptuvę, ten pat dėkite ir kubeliais supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Viską gražiai apkepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Supjaustykite pievagrybius bei dėkite juos į keptuvę, leiskite gražiai sukepti.
  4. Po to dėkite šaukštą miltų (be kaupo), viską gerai išmaišykite bei supilkite pieną. Viską gerai maišykite, kol gausite vientisą padažiuką.
  5. Galiausiai pasigamintą padažą pilkite ant vištienos bei patiekite su mėgiamu garnyru. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
30     Šaltinis: