Portugališkas keptų bulvių receptas
Kategorija: Bulvių patiekalai
Ingredientai:
- bulvių: 8
- sviesto: 30 gramų
- rozmarino: 2 arbatinių šaukštelių
- česnako: 5 skiltelių
- alyvuogių aliejaus: 40 mililitrų
- jūros druskos: pagal skonį
Recepto Instrukcijos:
- Pirmiausia paimame aštuonias bulves ir kruopščiai jas nuplauname. Išviriname bulves, kol bus paruošti, o po to dedame jas į šalį ir palaukiame, kol jos atvės.
- Dabar kiekvieną šaukštu prispaudžiame iš viršaus. Bulvė privalo lengvai suskilti, bet tik ne sutrupėti.
- Tada išsirenkame formą, kurioje kepsime. Įpilame į ją alyvuogių aliejų. Supjaustome česnako skilteles plokštelėmis. Jas reikia tolygiai paskirstome ant dugno.
- Dėkite bulves į formą sprogusia puse į viršų. Bulvės turi būti prispaustos viena prie kitos. Pabarstome bulves rozmarinu ir stambia jūros druska.
- Po to supjaustome sviestą kubeliais. Dedame po 1-2 kubelius ant kiekvienos bulvės. Viršų galite palaistyti nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus (pagal skonį).
- Nustatykite orkaitės temperatūrą maždaug 180-200 laipsnių.
- Kepame orkaitėje, kol bulvės gražiai parus ir lepinamės!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Klasikinis medaus tortas
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Šventėms – tortas „Snickers“
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
keptos anties receptas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Garsus Vienuolio receptas: padeda išnaikinti vėžines ląsteles ir stiprina imunitetą!
Tortas „Plombyras“
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS