Skani bulvių košė be pieno
Kategorija: Bulvių patiekalai
Bulvių košės aš tikriausiai šiame gyvenime niekada neatsivalgysiu. Ji yra vienas iš tų virtuvės malonumų, kuriam laikas nuo laiko privalau pasiduoti. Ypač, jei tai tiršta, švelni, puri, kreminė ir kvepianti česnakais. Pastaruoju metu stengiuosi kuo mažiau naudoti pieno produktų, o bulvių košę visada ruošdavau su juo.
Esu mėginusi gal N+1 bulvių košės pagardinimo būdą, tad visai drąsiai galiu pasakyti, kad tai vienas iš nuostabiausių, tikrai labai pasiteisinusių variantų. Bulvių košė gavosi turtinga, kvapni, žiemiška, o dešrelių kąsneliai joje tiko tiesiog tobulai. Žodžiu, visai jokio pieno, dvi taisyklės ir šiek tiek improvizacijos. Einame gaminti!
1. Pirmiausia bulves nuskutame ir gerai nuplauname po šaltu vandeniu.
2. Nuluptas bulves perpjauname išilgai perpus.
3. Tada supjaustytas bulves užpilame nedideliu kiekiu ledinio vandens (tik tiek, kiek reikia, kad apsemtų). Į vandenį įberiame druskos ir įpilame vieną šaukštelį alyvuogių aliejaus bei įmetame nuluptą česnako skiltelę.
4. Užverdame ir uždengtas bulves verdame ant nekaitrios ugnies maždaug 20-30 minučių, kol, įbedus peilį, jos bus minkštos.
5. Per tą laiką, kol bulvės verda, nulupame svogūną ir supjaustome jį smulkiais kubeliais.
6. Dešreles atsargiai nulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
7. Keptuvėje įkaitiname pusę šaukšto kepimui skirto aliejaus, suberiame svogūną ir vis pamaišydami, kepame, kol šis suminkštėja. Tuomet sudedame dešreles ir kepame, kol jos pakeičia spalvą ir nebebūna žalios. Pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Atidedame į šalį.
8. Bulvėms išvirus, nupilame nuo jų vandenį (nepamirštame pasilikti nuoviro!) ir jas nugariname ant kaitrios ugnies (maždaug 60 sekundžių), intensyviai maišant mediniu šaukštu. Paskui nuimame nuo kaitros ir sugrūdame.
9. Į sugrūstas bulves supilame karštą nuovirą, likusį alyvuogių aliejų ir šluotele arba mediniu šaukštu viską gerai išmaišome (maždaug 30-50 sek.). Galiausiai įmaišome su svogūnais pakeptas triušienos dešreles. Skanaujame!
Esu mėginusi gal N+1 bulvių košės pagardinimo būdą, tad visai drąsiai galiu pasakyti, kad tai vienas iš nuostabiausių, tikrai labai pasiteisinusių variantų. Bulvių košė gavosi turtinga, kvapni, žiemiška, o dešrelių kąsneliai joje tiko tiesiog tobulai. Žodžiu, visai jokio pieno, dvi taisyklės ir šiek tiek improvizacijos. Einame gaminti!
Ingredientai
- bulvės: 500 gramų
- druska: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
- česnakas: 1 didelės skiltelės
- kokybiškas alyvuogių aliejus: 30 mililitrų
- bulvių nuoviras: ~30-60 mililitrų
- svogūnai: 1 vidutinio dydžio
- šviežiai malti juodieji pipirai
- Jeigu norisi sočiau (nėra būtina):
- šviežios triušienos dešrelės: 4-6 (arba kitos mėgstamos)
- šviežiai malti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nuskutame ir gerai nuplauname po šaltu vandeniu.
2. Nuluptas bulves perpjauname išilgai perpus.
3. Tada supjaustytas bulves užpilame nedideliu kiekiu ledinio vandens (tik tiek, kiek reikia, kad apsemtų). Į vandenį įberiame druskos ir įpilame vieną šaukštelį alyvuogių aliejaus bei įmetame nuluptą česnako skiltelę.
4. Užverdame ir uždengtas bulves verdame ant nekaitrios ugnies maždaug 20-30 minučių, kol, įbedus peilį, jos bus minkštos.
5. Per tą laiką, kol bulvės verda, nulupame svogūną ir supjaustome jį smulkiais kubeliais.
6. Dešreles atsargiai nulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
7. Keptuvėje įkaitiname pusę šaukšto kepimui skirto aliejaus, suberiame svogūną ir vis pamaišydami, kepame, kol šis suminkštėja. Tuomet sudedame dešreles ir kepame, kol jos pakeičia spalvą ir nebebūna žalios. Pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Atidedame į šalį.
8. Bulvėms išvirus, nupilame nuo jų vandenį (nepamirštame pasilikti nuoviro!) ir jas nugariname ant kaitrios ugnies (maždaug 60 sekundžių), intensyviai maišant mediniu šaukštu. Paskui nuimame nuo kaitros ir sugrūdame.
9. Į sugrūstas bulves supilame karštą nuovirą, likusį alyvuogių aliejų ir šluotele arba mediniu šaukštu viską gerai išmaišome (maždaug 30-50 sek.). Galiausiai įmaišome su svogūnais pakeptas triušienos dešreles. Skanaujame!
Raktažodžiai:
bulves, druska, cesnakas, bulviu kose, svogunai, pipirai, juodieji pipirai, desreles, triusienos desreles
Skani bulvių košė be pieno
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Bulvės su pievagrybiais ir kiaušiniu, virtu be lukšto
Tarkuotų bulvių košė su vištiena
Paprasta saldžių bulvių (batatų) košė su grietinėle
Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais
Bulvių kroketai kepti orkaitėje arba traškūs bulvių kamuoliukai
Kaip išvirti skaniausią bulvių košę?
Sorų kruopų košė su moliūgais
BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ
Bulvių košė su moliūgu
VARŠKĖS - BULVIŲ KUKULAIČIAI
Bulvių košė su parmezano sūriu, grietinėle ir sviestu
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5min.
Bulviniai suktinukai su grybais
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle
Daržovių pyragas
Avižinė košė su bananais ir cinamonu
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Varške ir lašiša įdarytos bulvės
Overnight oats receptas - per naktį brinkintos avižos su linų sėmenimis ir avižų sėlenomis
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas