Skani bulvių košė be pieno

Kategorija: Bulvių patiekalai


Skani bulvių košė be pieno

Paskelbė:
01 Rugsėjo 2022
Bulvių košės aš tikriausiai šiame gyvenime niekada neatsivalgysiu. Ji yra vienas iš tų virtuvės malonumų, kuriam laikas nuo laiko privalau pasiduoti. Ypač, jei tai tiršta, švelni, puri, kreminė ir kvepianti česnakais. Pastaruoju metu stengiuosi kuo mažiau naudoti pieno produktų, o bulvių košę visada ruošdavau su juo. Esu mėginusi gal N+1 bulvių košės pagardinimo būdą, tad visai drąsiai galiu pasakyti, kad tai vienas iš nuostabiausių, tikrai labai pasiteisinusių variantų. Bulvių košė gavosi turtinga, kvapni, žiemiška, o dešrelių kąsneliai joje tiko tiesiog tobulai. Žodžiu, visai jokio pieno, dvi taisyklės ir šiek tiek improvizacijos. Einame gaminti! 



Ingredientai



  • bulvės: 500 gramų
  • druska: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 didelės skiltelės
  • kokybiškas alyvuogių aliejus: 30 mililitrų
  • bulvių nuoviras: ~30-60 mililitrų
  • svogūnai: 1 vidutinio dydžio
  • šviežiai malti juodieji pipirai


  • Jeigu norisi sočiau (nėra būtina):
    • šviežios triušienos dešrelės: 4-6 (arba kitos mėgstamos)
    • šviežiai malti juodieji pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia bulves nuskutame ir gerai nuplauname po šaltu vandeniu.
2. Nuluptas bulves perpjauname išilgai perpus.
3. Tada supjaustytas bulves užpilame nedideliu kiekiu ledinio vandens (tik tiek, kiek reikia, kad apsemtų). Į vandenį įberiame druskos ir įpilame vieną šaukštelį alyvuogių aliejaus bei įmetame nuluptą česnako skiltelę.
4. Užverdame ir uždengtas bulves verdame ant nekaitrios ugnies maždaug 20-30 minučių, kol, įbedus peilį, jos bus minkštos.
5. Per tą laiką, kol bulvės verda, nulupame svogūną ir supjaustome jį smulkiais kubeliais.
6. Dešreles atsargiai nulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
7. Keptuvėje įkaitiname pusę šaukšto kepimui skirto aliejaus, suberiame svogūną ir vis pamaišydami, kepame, kol šis suminkštėja. Tuomet sudedame dešreles ir kepame, kol jos pakeičia spalvą ir nebebūna žalios. Pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Atidedame į šalį.
8. Bulvėms išvirus, nupilame nuo jų vandenį (nepamirštame pasilikti nuoviro!) ir jas nugariname ant kaitrios ugnies (maždaug 60 sekundžių), intensyviai maišant mediniu šaukštu. Paskui nuimame nuo kaitros ir sugrūdame.
9. Į sugrūstas bulves supilame karštą nuovirą, likusį alyvuogių aliejų ir šluotele arba mediniu šaukštu viską gerai išmaišome (maždaug 30-50 sek.). Galiausiai įmaišome su svogūnais pakeptas triušienos dešreles. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: