Klasikinis bulvių gratinas su sūriu ir grietinėle

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Klasikinis bulvių gratinas su sūriu ir grietinėle

Paskelbė:

Ingredientai

  • Bulvės: 1 kg
  • Grietinėlė (18% riebumo): 250 ml
  • Sviestas: 50 g
  • Tarkuotas sūris: 100 g
  • Druska ir pipirai: pagal skonį
  • Papildomai: svogūnų laiškai, laiškiniai česnakai, česnako skiltelės


1. Paruoškite bulves: nulupkite, nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite bulves.

2. Supjaustykite jas plonais, ne storesniais kaip 2 mm storio griežinėliais.

3. Paruoškite kepimo indą: patepkite sviestu orkaitėje tinkamą kepimo indą arba keptuvę.

4. Sluoksniuokite ingredientus: dėkite sluoksnį bulvių griežinėlių, apšlakstykite trupučiu grietinėlės, uždėkite kelis gabalėlius sviesto, pabarstykite druska ir pipirais. Kartokite sluoksniavimą, kol sunaudosite visas bulves.

5. Kepkite: uždenkite kepimo indą ir kepkite 200°C temperatūroje apie 30 minučių.

6. Tada nuimkite dangtį ir kepkite dar 30 minučių, kol bulvės suminkštės ir viršus gražiai apskrus.

7. Papildomas pagardinimas: išėmę iš orkaitės, karštą apkepą pabarstykite tarkuotu sūriu, kad jis išsilydytų ir suteiktų papildomo skonio.

8. Patiekite: prieš patiekdami, galite pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais arba laiškiniais česnakais, kad suteiktumėte šviežumo ir spalvos.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook