Klasikinis bulvių gratinas su sūriu ir grietinėle
Kategorija: Bulvių patiekalų receptai

Ingredientai
- Bulvės: 1 kg
- Grietinėlė (18% riebumo): 250 ml
- Sviestas: 50 g
- Tarkuotas sūris: 100 g
- Druska ir pipirai: pagal skonį
- Papildomai: svogūnų laiškai, laiškiniai česnakai, česnako skiltelės
1. Paruoškite bulves: nulupkite, nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite bulves.
2. Supjaustykite jas plonais, ne storesniais kaip 2 mm storio griežinėliais.
3. Paruoškite kepimo indą: patepkite sviestu orkaitėje tinkamą kepimo indą arba keptuvę.
4. Sluoksniuokite ingredientus: dėkite sluoksnį bulvių griežinėlių, apšlakstykite trupučiu grietinėlės, uždėkite kelis gabalėlius sviesto, pabarstykite druska ir pipirais. Kartokite sluoksniavimą, kol sunaudosite visas bulves.
5. Kepkite: uždenkite kepimo indą ir kepkite 200°C temperatūroje apie 30 minučių.
6. Tada nuimkite dangtį ir kepkite dar 30 minučių, kol bulvės suminkštės ir viršus gražiai apskrus.
7. Papildomas pagardinimas: išėmę iš orkaitės, karštą apkepą pabarstykite tarkuotu sūriu, kad jis išsilydytų ir suteiktų papildomo skonio.
8. Patiekite: prieš patiekdami, galite pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais arba laiškiniais česnakais, kad suteiktumėte šviežumo ir spalvos.
Panašūs receptai











