Kitoks bulvių apkepas
Kategorija: Bulvių patiekalai
Bulvių apkepo kepimo laikas priklausys nuo jūsų pasirinktos kepimo formos ir nuo to, kokio storio riekelėmis supjaustysite bulves. Ir rinktis galite savo mėgstamą mėsytę, tik patartina, kad būtų rūkyta.
3-4 porcijoms:
- ~1 kg nuskustų bulvių;
- 150 g karštai rūkytų antienos ar vištienos;
- 3 skiltelių česnako;
- 0,5 a.š. kajeno pipirų;
- 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 250-300 g grietinėlės;
- 100 g tarkuoto brandinto kietojo sūrio;
- 2 kiaušinių;
- 1,5 v.š. speltos miltų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
- Bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
- Įkaitinkite keptuvę be aliejus ir sudėkite griežinėliais pjaustytas antieną ar vištieną. Kai jos šiek tiek apskrus, suberkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, suberkite kajeno pipirus, čiobrelius, viską gerai permaišykite ir atidėkite į šalį.
- Į dubenį supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, įmuškite kiaušinius, sudėkite miltus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išplakite.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sluoksnį bulvių, tuomet keptos antienos, vėl - bulves, vėl - antieną ir viršutinį sluoksnį vėl apdėliokite bulvėmis.
- Galiausiai atsargiai ant viršaus užpilkite paruoštu padažu.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min., tuomet padidinkite kaitrą iki 190 laipsnių ir kepkite 10-15 min. arba tol, kol viršus gražiai apskrus.
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Makaronai su pievagrybiais ir rūkyta mėsyte
KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU
Virtiniai su žąsienos įdaru
SALOTOS SU PARŪKYTA ANTIENOS FILE
Jautienos salotos su marinuotų agurkų padažu
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Jautienos kukuliai su kario ir kokosų pieno padažu
Pica su voveraitėmis
Šventėms – tortas „Snickers“
Vištienos apkepas su daržovėmis
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Kepenėlių salotos su daržovėmis
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS