Prabangi šeimos vakarienė vos per 5min.
Kategorija: Bulvių patiekalai
Frikadelės, užkeptos orkaitėje su bulvėmis - nuostabus patiekalas vakarienei, kurį galite pagaminti jau šiandien.
Tokios prabangios vaišės tinka tiek kasdieniam, tiek ir šventiniam stalui. Bėgam gaminti. Užtruksite vos 5 minutes prie puodų, o po to teks palaukti, kol orkaitė atliks savo darbą.
1. Iš pradžių nuskutame, supjaustome ir išverdame bulves pasūdytame vandenyje.
2. Nulupame, smulkiai supjaustome ir papildomai sutriname trintuvėje arba mėsos malimo mašinėle svogūną.
3. Tada faršą sumaišome su svogūnu, druska bei prieskoniais.
4. Nuimame nuo ugnies bulves, nupilame vandenį, įpilame pieno ir nepamirštame sviesto.
5. Trintuve arba grūstuve padarome bulvių košę. Svarbiausia, kad ji nebūtų skysta.
6. Tuomet tolygiai paskirstome bulvių košę kepimo formoje.
7. Po to iš faršo padarytas frikadeles maždaug 5 minutes kepame augaliniame aliejuje.
8. Frikadeles uždedame ant bulvių košės.
9. Pomidorus susmulkiname apskritimais arba gabaliukais.
10. Po to pomidorus uždedame ant bulvių.
11. Sūrį sutarkuojame tarka.
12. Užkepėlę pabarstome sutarkuotu sūriu.
13. Paskui orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
14. Užkepėlę kepame maždaug 15–20 minučių.
15. Patiekalą ištraukiame iš orkaitės, pabarstome žalumynais ir patiekiame ant stalo karštą. Lepinamės!
Tokios prabangios vaišės tinka tiek kasdieniam, tiek ir šventiniam stalui. Bėgam gaminti. Užtruksite vos 5 minutes prie puodų, o po to teks palaukti, kol orkaitė atliks savo darbą.
Ingredientai
- bulvės: 1 kilogramo
- pienas: 1 stiklinės
- sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
- vištienos faršas: 500 gramų
- švieži pomidorai: 3
- svogūnai: 1
- kietasis sūris: 50 gramų
- druska: pagal skonį
- mėgstami prieskoniai: pagal skonį
- saulėgrąžų aliejus (kepimui)
- žalumynai (patiekalo papuošimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių nuskutame, supjaustome ir išverdame bulves pasūdytame vandenyje.
2. Nulupame, smulkiai supjaustome ir papildomai sutriname trintuvėje arba mėsos malimo mašinėle svogūną.
3. Tada faršą sumaišome su svogūnu, druska bei prieskoniais.
4. Nuimame nuo ugnies bulves, nupilame vandenį, įpilame pieno ir nepamirštame sviesto.
5. Trintuve arba grūstuve padarome bulvių košę. Svarbiausia, kad ji nebūtų skysta.
6. Tuomet tolygiai paskirstome bulvių košę kepimo formoje.
7. Po to iš faršo padarytas frikadeles maždaug 5 minutes kepame augaliniame aliejuje.
8. Frikadeles uždedame ant bulvių košės.
9. Pomidorus susmulkiname apskritimais arba gabaliukais.
10. Po to pomidorus uždedame ant bulvių.
11. Sūrį sutarkuojame tarka.
12. Užkepėlę pabarstome sutarkuotu sūriu.
13. Paskui orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
14. Užkepėlę kepame maždaug 15–20 minučių.
15. Patiekalą ištraukiame iš orkaitės, pabarstome žalumynais ir patiekiame ant stalo karštą. Lepinamės!
Raktažodžiai:
bulves, pienas, sviestas, farsas, vistienos farsas, pomidorai, suris, kietasis suris, druska, prieskoniai, aliejus, zalumynai
Pasakiška daržovių košė
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
Faršo kepsniukai su bulvėmis
Omletas su bulvėmis ir grybais
Virtų bulvių vyniotinis su faršu
Bulvių pyragas su grybais
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Paprasta saldžių bulvių (batatų) košė su grietinėle
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui
Skaniausias pasaulyje bulvių vyniotinis su faršu
VIŠTIENOS KUMPELIAI SU BULVĖMIS IR POMIDORAIS
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
Virtų bulvių cepelinai su manais
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Tuno salotos
Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle
Bulvių košė su moliūgu