Bulvių plokštainis - kugelis su karka
Kategorija: Bulvių patiekalai
Kugelis visada yra labai geras pasirinkimas, bet kugelis su karka yra dvigubai geresni pasirinkimas. Tiesą pasakius, tikras kugelis man asocijuojasi su kaimu bei kugeliu, keptu per visą naktį puode, krosnyje, kai iš vakaro yra pašaunama tarkė su panardinta kiaulės koja arba pusgalve. Namuose, kad ir kaip liūdna, tokios pramogos negaliu sau leisti, tad sukuosi taip kaip galiu ir gaminu orkaitėje. Todėl šį kartą pasidalinsiu savo labai pamiltu receptu.
1. Pirmiausia nuskutame bulves.
2. Tada pasiimame karką ir išėmę kaulą supjaustome ją stambiais kubeliais (maždaug 2x2 centimetrų dydžio).
3. Kiaulieną apkepiname ant keptuvės, pagardindami juodaisiais pipirais, keliais lauro lapeliais bei druska.
4. Per tą laiką, kol mūsų karka spragsi keptuvėje, nusilupame 4 svogūno galvas.
5. Taip pat susipjaustome bryzelį rūkytos šoninės, ale lašinių.
6. Apkepintą kiaulieną perdedame į kepimo skardą ir iškart užkaičiame pasispirginti pjaustytą šoninę su smulkiai supjaustytais svogūnais.
7. Per tą laiką, kol ruošiasi mūsų spirgai, susitarkuojame bulves. Aš tarkuoju burokine tarka, bet galima naudot ir įprastą elektrinę, kurią naudojame gamindami cepelinus.
8. Į tarkę supilame spirgus ir viską išmaišome.
9. Užsikaičiame vieną pilną stiklinę pieno ir užviriname.
10. Virintą pieną taip pat supilame į tarkius. Viską išmaišome, dar pagardiname juodaisiais pipirais. Papildomos druskos aš jau nededu, nes nuo spirgų jos būna pakankamai.
11. Pasiruoštus tarkius supilame į kepimo skardą ant jau ten esančių karkos gabaliukų.
12. Viską dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 90 minučių. Skanaujame su grietine arba mėgstamu padažu! :)
Ingredientai
- bulvės: ~2 kilogramų
- karkos: 1
- druska
- juodieji pipirai
- lauro lapeliai
- svogūnai: 4
- rūkyta šoninė (lašiniai): pagal skonį
- pienas: 1 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuskutame bulves.
2. Tada pasiimame karką ir išėmę kaulą supjaustome ją stambiais kubeliais (maždaug 2x2 centimetrų dydžio).
3. Kiaulieną apkepiname ant keptuvės, pagardindami juodaisiais pipirais, keliais lauro lapeliais bei druska.
4. Per tą laiką, kol mūsų karka spragsi keptuvėje, nusilupame 4 svogūno galvas.
5. Taip pat susipjaustome bryzelį rūkytos šoninės, ale lašinių.
6. Apkepintą kiaulieną perdedame į kepimo skardą ir iškart užkaičiame pasispirginti pjaustytą šoninę su smulkiai supjaustytais svogūnais.
7. Per tą laiką, kol ruošiasi mūsų spirgai, susitarkuojame bulves. Aš tarkuoju burokine tarka, bet galima naudot ir įprastą elektrinę, kurią naudojame gamindami cepelinus.
8. Į tarkę supilame spirgus ir viską išmaišome.
9. Užsikaičiame vieną pilną stiklinę pieno ir užviriname.
10. Virintą pieną taip pat supilame į tarkius. Viską išmaišome, dar pagardiname juodaisiais pipirais. Papildomos druskos aš jau nededu, nes nuo spirgų jos būna pakankamai.
11. Pasiruoštus tarkius supilame į kepimo skardą ant jau ten esančių karkos gabaliukų.
12. Viską dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 90 minučių. Skanaujame su grietine arba mėgstamu padažu! :)
Raktažodžiai:
bulves, karka, druska, kugelis, pipirai, lauro lapeliai, svogunai, pienas, rukyta sonine, lasiniai
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS
Karamelizuota kiaulienos karka greitpuodyje
Greitai paruošiamas bulvių plokštainis – kugelis
Kiaulienos karka be kaulo troškinta obuolių sultyse
Veganiškas kugelis (bulvių pyragas) su moliūgu ir augaliniu pienu
Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
Kugelis kitaip - labai džiaugiuosi išmėginusi
Makaronų kugelis - apkepas su varške, kiaušiniais, grietine ir džiūvėsėliais pagal Beatą
Kugelis keptas kamado tipo grilyje
Naminis kugelis su rūkytomis kiaulės ausimis (ruoštas su pienu)
Kiaulės karka pomidorų sultyse - kazane
Kugelis su kiaulės koja
Kiaulienos karka kazane - aluje
Kiaulienos karka kazane
Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
Virti žirniai (žirnių mišrainė) su kiaulės ausimis prie alaus
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
Vištienos guliašas su bulvėmis, prievagrybiais, šonine ir grietinėle
Lietuviška pievagrybių sriuba
Trinta žirnių sriuba su morkomis ir spirgučiais
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Šaltiena su kiauliena ir vištiena