Bulvių plokštainis - kugelis su karka

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulvių plokštainis - kugelis su karka

Paskelbė:
09 Rugsėjo 2022
Kugelis visada yra labai geras pasirinkimas, bet kugelis su karka yra dvigubai geresni pasirinkimas. Tiesą pasakius, tikras kugelis man asocijuojasi su kaimu bei kugeliu, keptu per visą naktį puode, krosnyje, kai iš vakaro yra pašaunama tarkė su panardinta kiaulės koja arba pusgalve. Namuose, kad ir kaip liūdna, tokios pramogos negaliu sau leisti, tad sukuosi taip kaip galiu ir gaminu orkaitėje. Todėl šį kartą pasidalinsiu savo labai pamiltu receptu.



Ingredientai



  • bulvės: ~2 kilogramų
  • karkos: 1
  • druska
  • juodieji pipirai
  • lauro lapeliai
  • svogūnai: 4
  • rūkyta šoninė (lašiniai): pagal skonį
  • pienas: 1 stiklinės

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia nuskutame bulves.
2. Tada pasiimame karką ir išėmę kaulą supjaustome ją stambiais kubeliais (maždaug 2x2 centimetrų dydžio).
3. Kiaulieną apkepiname ant keptuvės, pagardindami juodaisiais pipirais, keliais lauro lapeliais bei druska.
4. Per tą laiką, kol mūsų karka spragsi keptuvėje, nusilupame 4 svogūno galvas.
5. Taip pat susipjaustome bryzelį rūkytos šoninės, ale lašinių.
6. Apkepintą kiaulieną perdedame į kepimo skardą ir iškart užkaičiame pasispirginti pjaustytą šoninę su smulkiai supjaustytais svogūnais.
7. Per tą laiką, kol ruošiasi mūsų spirgai, susitarkuojame bulves. Aš tarkuoju burokine tarka, bet galima naudot ir įprastą elektrinę, kurią naudojame gamindami cepelinus.
8. Į tarkę supilame spirgus ir viską išmaišome.
9. Užsikaičiame vieną pilną stiklinę pieno ir užviriname.
10. Virintą pieną taip pat supilame į tarkius. Viską išmaišome, dar pagardiname juodaisiais pipirais. Papildomos druskos aš jau nededu, nes nuo spirgų jos būna pakankamai.
11. Pasiruoštus tarkius supilame į kepimo skardą ant jau ten esančių karkos gabaliukų.
12. Viską dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 90 minučių. Skanaujame su grietine arba mėgstamu padažu! :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: