BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU CUKINIJA
Kategorija: Bulvių patiekalai
- bulvės: 4 (didelės)
- morkos: 4
- cukinijos: 2 didelės
- kiaušiniai: 3
- svogūnai: 2
- česnakas: 6 skiltelių
- malti džiūvėsėliai: 6 šaukštų
- aliejus
- petražolės
- sviestas: 2-3 gabaliukų
- druska
- malti juodieji pipirai
- Iš pradžių morkas, cukinijas bei bulves sutarkuojame burokinės tarkos pagalba. Tada svogūną supjaustome kubeliais, česnakus bei petražoles susmulkinkite. Viską sudedame į indą, įmušame kiaušinius, suberiame džiūvesėlius bei prieskonius (aš dar pridėjau papildomai provanso žolelių bei prieskonių mišinio paukštienai, bet tai nėra būtina). Viską gerai išmaišome.
- Tuomet kepimo indą sutepame aliejumi bei sudedame daržoves. Ant viršaus dedame sviesto gabalėlius. Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 50 minučių. Patiekiame su grietine. Mėgaujamės!
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
KALAKUTIENOS JUOSTELĖS SU FETA IR PROVANSO DARŽOVĖMIS
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
CUKINIJŲ BLYNAI SU SVOGŪNŲ LAIŠKAIS
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
KOPŪSTŲ APKEPAS
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis