Orkaitėje kepti batatai su sūriu ir laiškiniais česnakais

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Orkaitėje kepti batatai su sūriu ir laiškiniais česnakais

Paskelbė:

Šie orkaitėje kepti batatai su sūriu ir laiškiniais česnakais yra puikus pasirinkimas kaip skanus ir maistingas garnyras arba užkandis. Saldžiosios bulvės suteikia natūralaus saldumo, kuris puikiai derasi su sūriu ir laiškiniais česnakais, pridėdami šio patiekalo intensyvų skonį ir aromatą. Lengvai paruošiamas, sotus ir labai skanus.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Batatai – turtingi vitaminu A ir C, taip pat daug skaidulų, kurie padeda palaikyti sveiką virškinimą.
  • Laiškiniai česnakai – stiprina imunitetą, turi antibakterinių savybių ir suteikia šviežumo bei švelnaus česnakinio skonio.
  • Tarkuotas sūris – suteikia patiekalui sūrumo ir kremiškos tekstūros.
  • Rapsų aliejus – sveikas riebalų šaltinis, geras pasirinkimas kepimui, nes jis turi aukštą dūmų tašką.
  • Druska ir pipirai – pagrindiniai prieskoniai, kurie subalansuoja skonį ir padidina aromatą.


Ingredientai

  • saldžiosios bulvės (batatai): 5
  • rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • "Santa Maria" pipirai "Tellicherry": 0,5 arbatinio šaukštelio
  • "Santa Maria" akmens druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • tarkuotas sūris: 100 gramų
  • laiškinis česnakas: 50 mililitrų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.

2. Supjaustome batatus (saldžiąsias bulves) lazdelėmis ir sudedame į kepimo skardą.

3. Tada apšlakstome rapsų aliejumi. Pabarstome druska bei pipirais. Gerai išmaišome.

4. Kepame orkaitėje maždaug 30-35 minutes arba kol gražiai paruduoja.

5. Po to išimame batatus iš orkaitės ir paliekame trumpai atvėsti.

6. Tada apibarstome smulkiai sutarkuotu sūriu bei laiškiniais česnakais. Skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook