Keptos bulvės su česnakais ir žolelėmis svieste

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Keptos bulvės su česnakais ir žolelėmis svieste

Paskelbė:

Keptos bulvės su česnakais ir žolelėmis svieste – tai paprastas, bet labai skanus patiekalas, kuris sužavės visus, mėgstančius aromatingus ir švelnius patiekalus. Svieste keptos bulvės su česnaku ir žolelėmis sukuria ypatingą skonį, kuris puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, žuvies ar net kaip savarankiškas užkandis. Paprastumas ir natūralūs ingredientai – tai, kas daro šį receptą išskirtiniu.


Nauda sveikatai:


  • Bulvės – turi daug kalio, kuris palaiko širdies sveikatą ir normalizuoja kraujospūdį. Taip pat jie yra puikus angliavandenių šaltinis, suteikiantis energijos.
  • Česnakai – garsėja savo priešuždegiminėmis savybėmis ir gebėjimu stiprinti imunitetą.
  • Žolelės – čiobreliai, raudonėliai ir rozmarinai suteikia šiam patiekalui ne tik puikų skonį, bet ir naudingų antioksidantų, kurie gerina virškinimą ir bendrą sveikatos būklę.


Ingredientai

  • bulvių: 15 (mažų ir apvalių)
  • česnako: 2-3 skiltelių
  • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
  • verdančio vandens: ~100-150 mililitrų
  • druskos: pagal skonį
  • džiovintų žolelių (čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų) žiupsnelis arba Provanso žolelių 1 arbatinis šaukštelis;


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia bulves kruopščiai nuvalome šepetėliu arba kempinėle.

2. Tuomet sudedame į gilią keptuvę ir užpilame nedideliu kiekiu verdančio vandens.

3. Uždengiame keptuvę ir verdame maždaug 8 minutes ant stiprios ugnies.

4. Po kurio laiko išpilame vandenį iš keptuvės, įdedame sviesto ir česnako skilteles, susmulkintas peiliu.

5. Kai jau sviestas ištirpsta, bulves apibarstome žolelėmis bei druska.

6. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies iki rudos spalvos.

7. Patiekiame kaip patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos arba žuvies patiekalų. Skanaus!




Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook