Kremiška, puri bulvių košė su pienu ir sviestu

Kategorija: Bulvių patiekalai


Kremiška, puri bulvių košė su pienu ir sviestu

Paskelbė:
26 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • bulvės: 1 kilogramo
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 50 gramų
  • pienas: 100 mililitrų
  • aliejus: šlakelio



Recepto paruošimas

1. Bulves nulupkite ir nuplaukite.

2. Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį ir sudėkite bulves.

3. Virkite, kol bulvės bus minkštos (apie 20-30 minučių).

4. Išvirusias bulves nusunkite ir sugrūskite per sietelį, kad gautumėte tolygiai švelnią masę.

5. Kitame inde pakaitinkite pieną su sviestu iki virimo.

6. Šiltą pieno ir sviesto mišinį supilkite į sugrūstas bulves ir gerai išmaišykite iki purios, vienalytės masės.

7. Prieš pat patiekiant, užpilkite šlakelį aliejaus. Patiekite iš karto, kad išlaikytumėte košės purumą ir šviežumą.

8. Santrauka: Puri bulvių košė su pienu ir sviestu yra sotus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek prie kasdienių pietų, tiek prie šventinio stalo. Paprastas paruošimas ir ingredientų prieinamumas šį receptą daro vienu mėgstamiausių Lietuvoje


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: