Bulvių košė su parmezano sūriu, grietinėle ir sviestu

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulvių košė su parmezano sūriu, grietinėle ir sviestu

Paskelbė:
17 Birželio 2022
Šiandien su Jumis visais noriu pasidalinti savo idealiosios bulvių košės, gamintos su parmezano sūriu, grietinėle, sviestu ir muskato riešutu receptu. Ji yra labiausiai mano šeimos pamilta ir visada itin greitai būna suvalgoma. Ji itin tinka prie įvairiausius mėsos ar žuvies patiekalų. Pamėginkite ir suprasite, koks tobulas yra jos skonis! :) 



Ingredientai



  • bulvių: 1 kilogramo
  • smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio: 70 gramų
  • grietinėlės: dviejų trečdalių stiklinės
  • sviesto: gabaliuko
  • tarkuoto muskato riešuto
  • druskos

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių bulves nuskuskite.
2. Tada nuplaukite, supjaustykite į kelias dalis, užpilkite šaltu vandeniu, berkite žiupsnelį druskos bei išvirkite.
3. Tuomet išvirusias bulves nusunkite bei dar šiek tiek palaikykite ant viryklės, kad jos būtų sausesnės.
4. Sugrūskite mediniu grūstuvu, įmaišykite grietinėlę, tarkuotą muskato riešutą bei dar žiupsnelį druskos (jeigu reikia).
5. Tada viską gerai išmaišykite bei dar truputėlį pakaitinkite ant mažos ugnies.
6. Nukėlusios puodą nuo ugnies įmaišykite smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: