Bulvės su pievagrybiais ir kiaušiniu, virtu be lukšto
Kategorija: Bulvių patiekalai
Ruošiant tokį patiekalą iš bulvių su pievagrybiais, reikės gana vikriai suktis virtuvėje, norint viską patiekti karštą. Reikės sutrinti bulvių košę, apkepinti pievagrybius ir dar spėti išvirti kiaušinį be lukšto. Rezultatas tikrai superinis ir to vertas, pamėginkite!
1. Pirmiausia išsivirkite bulves pasūdytame vandenyje.
2. Tada nusunkite, įdėkite gabaliuką sviesto ir įpilkite šiek tiek šilto pieno ir sutrinkite grūstuve. Šitaip gausite nuostabią bulvių košę.
3. Tuo metu kai trinsite bulvių košę ant keptuvės su gabaliuku aliejaus arba sviesto pakepinkite susmulkintus pievagrybius. Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų.
4. Dabar išvirkite kiaušinį be lukšto. Į puodelį įtiesiame maistinę plėvelę, plonu sluoksniu ištepame aliejumi ir įmušame kiaušinį.
5. Plėvelę surišame ir dedame į verdantį vandenį. Jeigu norisi pusiau skysto kiaušinio verdame maždaug 3-4 minutes, vidutiniškai išvirto - maždaug 5 minutes, o kietai virto maždaug 8-10 minučių.
6. Išvirtą kiaušinį išimame iš plėvelės.
7. Į lėkštę įdedame bulvių košės, ant viršaus sudedame kepintus pievagrybius, o ant viršaus padedame virtą kiaušinį.
8. Galite ant viršaus pabarstyti druskos ir pipirų, jeigu atrodo, kad trūksta. Skanaus!
Ingredientai
- bulvių košė (bulvių + pieno + sviesto)
- pievagrybiai
- kiaušiniai: 1
- druska
- šviežiai malti pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išsivirkite bulves pasūdytame vandenyje.
2. Tada nusunkite, įdėkite gabaliuką sviesto ir įpilkite šiek tiek šilto pieno ir sutrinkite grūstuve. Šitaip gausite nuostabią bulvių košę.
3. Tuo metu kai trinsite bulvių košę ant keptuvės su gabaliuku aliejaus arba sviesto pakepinkite susmulkintus pievagrybius. Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų.
4. Dabar išvirkite kiaušinį be lukšto. Į puodelį įtiesiame maistinę plėvelę, plonu sluoksniu ištepame aliejumi ir įmušame kiaušinį.
5. Plėvelę surišame ir dedame į verdantį vandenį. Jeigu norisi pusiau skysto kiaušinio verdame maždaug 3-4 minutes, vidutiniškai išvirto - maždaug 5 minutes, o kietai virto maždaug 8-10 minučių.
6. Išvirtą kiaušinį išimame iš plėvelės.
7. Į lėkštę įdedame bulvių košės, ant viršaus sudedame kepintus pievagrybius, o ant viršaus padedame virtą kiaušinį.
8. Galite ant viršaus pabarstyti druskos ir pipirų, jeigu atrodo, kad trūksta. Skanaus!
Paprasta saldžių bulvių (batatų) košė su grietinėle
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais
Tarkuotų bulvių košė su vištiena
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ
Blynai su bulvių koše
Traškūs bulvių ir pievagrybių kroketai
Bulvių košė su parmezano sūriu, grietinėle ir sviestu
VARŠKĖS - BULVIŲ KUKULAIČIAI
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5min.
Bulviniai suktinukai su grybais
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Lengvas bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais
Kaip išvirti skaniausią bulvių košę?
Bulvių „lizdai“ su vištiena.
Bulvių košė su moliūgu
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
"TINGINUKAI" SU MĖTOMIS IR DARŽOVIŲ PADAŽU
Virtų bulvių ir varškės blyneliai
Virtų bulvių blynai su varške
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
Idealiai ploni bulviniai blynai.
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)