Bulvės su pievagrybiais ir kiaušiniu, virtu be lukšto

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulvės su pievagrybiais ir kiaušiniu, virtu be lukšto

Paskelbė:
14 Rugpjūčio 2022
Ruošiant tokį patiekalą iš bulvių su pievagrybiais, reikės gana vikriai suktis virtuvėje, norint viską patiekti karštą. Reikės sutrinti bulvių košę, apkepinti pievagrybius ir dar spėti išvirti kiaušinį be lukšto. Rezultatas tikrai superinis ir to vertas, pamėginkite!



Ingredientai



  • bulvių košė (bulvių + pieno + sviesto)
  • pievagrybiai
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • šviežiai malti pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia išsivirkite bulves pasūdytame vandenyje.
2. Tada nusunkite, įdėkite gabaliuką sviesto ir įpilkite šiek tiek šilto pieno ir sutrinkite grūstuve. Šitaip gausite nuostabią bulvių košę.
3. Tuo metu kai trinsite bulvių košę ant keptuvės su gabaliuku aliejaus arba sviesto pakepinkite susmulkintus pievagrybius. Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų.
4. Dabar išvirkite kiaušinį be lukšto. Į puodelį įtiesiame maistinę plėvelę, plonu sluoksniu ištepame aliejumi ir įmušame kiaušinį.
5. Plėvelę surišame ir dedame į verdantį vandenį. Jeigu norisi pusiau skysto kiaušinio verdame maždaug 3-4 minutes, vidutiniškai išvirto - maždaug 5 minutes, o kietai virto maždaug 8-10 minučių.
6. Išvirtą kiaušinį išimame iš plėvelės.
7. Į lėkštę įdedame bulvių košės, ant viršaus sudedame kepintus pievagrybius, o ant viršaus padedame virtą kiaušinį.
8. Galite ant viršaus pabarstyti druskos ir pipirų, jeigu atrodo, kad trūksta. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: