Bulvių košė su brokoliais

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulvių košė su brokoliais

Paskelbė:
27 Lapkričio 2022
Tikriausiai daugelis iš mūsų mėgsta gerą, seną tradicinę bulvių košę. Bet ar kada pagalvojote, kad ir su šiuo garnyru, įmanoma atlikti įvairiausius eksperimentus, kurie iš esmės pakeis ne tik skonį, bet ir patiekalo išvaizdą. Šį kartą parodysiu, kaip aš gaminu viską su brokoliais, kurie čia itin tinka. Mano šeima labai pamėgo taip paruoštą patiekalą, o dėl savo spalvos, vaikai pradėjo jį vadinti "Šreko bulviene". Einame gaminti! 



Ingredientai


  • brokoliai: 100 gramų
  • bulvės: 500 gramų
  • pienas
  • druska: pagal skonį


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių bulves nuskuskite.
2. Uždėkite bulves virti. Pasūdykite.
3. Kai iki bulvių išvirimo bus likę maždaug 10 minučių, sudėkite brokolius. Virkite kol brokoliai bei bulvės išvirs.
4. Tuomet brokolius išgriebkite, bulves nusunkite.
5. Brokolius dėkite į smulkintuvą, užpilkite truputį pieno bei sutrinkite į tyrę.
6. Tada į puodą su bulvėmis pilkite truputį pieno, trinkite su grūstuve bulves, supilkite brokolių tyrę, grūskite su grūstuve. Jei košė gavosi per tiršta, pilkite dar pieno (košės tirštumą/skystumą reguliuokites pagal save, todėl ir pieno kiekio prireiks kiekvienam skirtingai).
7. Kai košė bus gerai sutrinta, tuomet imkite mikserį bei trumpai dar košę išplakite su juo - kad košė būtų puri ir "orinė". Jei norisi, dar pasūdykite. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
brokoliai, bulves, pienas, bulviu kose, druska