Saldžių bulvių "picos" - sveika ir skanu

Kategorija: Bulvių patiekalai


Saldžių bulvių "picos" - sveika ir skanu

Paskelbė:
20 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Saldi bulvė: 1 vnt. (didelė)
  • Raudonasis svogūnas: 1 vnt. (mažas) 
  • Mėgstama mėsa/ daržovės (pvz., virta vištiena)
  • Mocarelos sūrio rutuliukas: 1/2 vnt.
  • Fetos sūris: pagal poreikį
  • Svogūnų laiškai: sauja (pjaustytų)
  • Pomidorų pasta: keli šaukštai (pertepimui)
  • Alyvuogių aliejus: šlakelis



Recepto paruošimas

1. Saldžią bulvę iškepti orkaitėje kol bus visiškai minkšta. Bulvę subadyti šakute ir dėti į iki 180C įkaitintą orkaitę maždaug valandai.

2. Bulvei iškepus, ją uždengti kepimo popieriaus gabalėliu ir puodeliu ir kitu indu suspausti į plokščią pagrindą.

3. Suspaustą bulvę aptepti pomidorų pasta, išdėlioti pasirinktą mėsą, smulkintą svogūną, išdėlioti plėšytos mocarelos gabalėlius, trupintą fetą, smulkintus svogūnų laiškus.

4. Tokią paruoštą picą apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir gražinti kelioms minutėms į orkaitę, kad sūris išsilydytų.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: