Bulvių puselės su lašiša ir kreminio sūrio/jogurto užtepėle

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulvių puselės su lašiša ir kreminio sūrio/jogurto užtepėle

Paskelbė:
25 Rugsėjo 2022
Toks bulvių ir lašišos užkandis su kreminio sūrio ir graikiško jogurto užtepėle yra gana sveikas, bet tuo pačiu labai sotus ir skanus. Be visa ko, jame gliuteno.

Pagrindinis ingredientas čia yra bulvė, tad itin svarbu jas naudoti tinkamos rūšies. Reikia rinktis mažas bulves, tai yra baby potatoes. Jų visai nereiks lupti, o užteks perpjauti į dvi dalis ir iškepti orkaitėje. Tokios bulvės kepa gan greitai, o tai didžiulis privalumas! Iškepusių bulvių paviršius turi būti dar traškus, o vidus jau minkštas.


Ingredientai


  • Bulvėms:
    • mini bulvės: 500 gramų
    • alyvuogių aliejus
    • jūros druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • Užtepėlei:
    • kreminis sūris: 3 valgomųjų šaukštų (naudoju "Philadelphia")
    • natūralus graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • smulkiai pjaustyti švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
    • jūros druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • Lašišai:
    • supjaustyta sūdyta arba rūkyta lašiša: 70 gramų
  • Papuošimui:
    • laiškinis česnakas

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia bulves perpjauname perpus (jų nelupame).
2. Jas sudedame ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi.
3. Bulves apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
4. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, naudodami funkciją "grilis + ventiliatorius", maždaug 25 minutes.
5. Per tą laiką, mažame inde sumaišome visus užtepėlei nurodytus ingredientus.
6. Pravėsusias bulvių puseles storai aptepame užtepėle.
7. Uždedame lašišos gabaliukus, papuošiame laiškiniais svogūnais. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: