Bulvių puselės su lašiša ir kreminio sūrio/jogurto užtepėle
Kategorija: Bulvių patiekalai
Toks bulvių ir lašišos užkandis su kreminio sūrio ir graikiško jogurto užtepėle yra gana sveikas, bet tuo pačiu labai sotus ir skanus. Be visa ko, jame gliuteno.
Pagrindinis ingredientas čia yra bulvė, tad itin svarbu jas naudoti tinkamos rūšies. Reikia rinktis mažas bulves, tai yra baby potatoes. Jų visai nereiks lupti, o užteks perpjauti į dvi dalis ir iškepti orkaitėje. Tokios bulvės kepa gan greitai, o tai didžiulis privalumas! Iškepusių bulvių paviršius turi būti dar traškus, o vidus jau minkštas.
1. Pirmiausia bulves perpjauname perpus (jų nelupame).
2. Jas sudedame ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi.
3. Bulves apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
4. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, naudodami funkciją "grilis + ventiliatorius", maždaug 25 minutes.
5. Per tą laiką, mažame inde sumaišome visus užtepėlei nurodytus ingredientus.
6. Pravėsusias bulvių puseles storai aptepame užtepėle.
7. Uždedame lašišos gabaliukus, papuošiame laiškiniais svogūnais. Skanaujame!
Pagrindinis ingredientas čia yra bulvė, tad itin svarbu jas naudoti tinkamos rūšies. Reikia rinktis mažas bulves, tai yra baby potatoes. Jų visai nereiks lupti, o užteks perpjauti į dvi dalis ir iškepti orkaitėje. Tokios bulvės kepa gan greitai, o tai didžiulis privalumas! Iškepusių bulvių paviršius turi būti dar traškus, o vidus jau minkštas.
Ingredientai
- Bulvėms:
- mini bulvės: 500 gramų
- alyvuogių aliejus
- jūros druska: žiupsnelio
- juodieji pipirai: žiupsnelio
- Užtepėlei:
- kreminis sūris: 3 valgomųjų šaukštų (naudoju "Philadelphia")
- natūralus graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
- šviežiai spaustos citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
- smulkiai pjaustyti švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
- jūros druska: žiupsnelio
- juodieji pipirai: žiupsnelio
- Lašišai:
- supjaustyta sūdyta arba rūkyta lašiša: 70 gramų
- Papuošimui:
- laiškinis česnakas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves perpjauname perpus (jų nelupame).
2. Jas sudedame ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi.
3. Bulves apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
4. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, naudodami funkciją "grilis + ventiliatorius", maždaug 25 minutes.
5. Per tą laiką, mažame inde sumaišome visus užtepėlei nurodytus ingredientus.
6. Pravėsusias bulvių puseles storai aptepame užtepėle.
7. Uždedame lašišos gabaliukus, papuošiame laiškiniais svogūnais. Skanaujame!
Raktažodžiai:
bulves, aliejus, druska, pipirai, kreminis suris, jogurtas, graikiskas jogurtas, krapai, lasisa, cesnakas
Traškūs bulvių kepsneliai su lašiša
Kalakutienos filė juostelės orkaitėje su graikiško jogurto padažu
Rūkytos lašišos užtepėlė su maskarpone
Bulvių lizdeliai su silke
VIENO KĄSNIO UŽKANDŽIAI: BULVIŲ LIZDELIAI SU SILKE
Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai
Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje
Garnyras prie keptų šonkauliukų
Varške ir lašiša įdarytos bulvės
Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki
Traškios vištienos juostelės džiūvėsėliuose, keptos orkaitėje
Stulbinantis užkandis iš 3 ingredientų
Česnakinė morkų užtepėlė
LAŠIŠOS IR SŪRIO UŽKANDIS
Greita užtepėlė su rūkyta skumbre ir ikrais
Ožkos sūrio užtepėlė su žalumynais ir grietine
Soti bulvių pica su dešrelėmis
Krabų lazdelių ir sūrio mini rožytės
Lašišos apvalkale keptos bulvės
Šilta špinatų maskarponės užtepėlė
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU