BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
Kategorija: Apkepai / Bulvių patiekalai
- grietinėlės: 3 stiklinių
- česnako: 8 skitelių
- juodųjų pipirų: 10 žirnelių
- čiobrelio: 8 šakelių
- moliūgo: 450 gramų
- bulvių: 800 gramų
- druskos: pagal skonį
- muskato riešuto: pagal skonį
- Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Česnako galvą nuplauname bei perpjauname pusiau – lupti nereikia.
- Tuomet į puodą supilame grietinėlę, nuskabytus čiobrelio lapelius, juoduosius pipirus ir česnakus – leidžiame užvirti ir ant silpnos ugnies verdame maždaug 3 minutes (šitaip grietinėlė prisigers nuostabaus kvapo). Puodą nukeliame nuo ugnies, pagardiname druska ir muskato riešutu.
- Tada nuluptas bulves supjaustome griežinėliais, moliūgą – gabaliukais. Į keraminę kepimo formą suguldome bulves bei moliūgus (bulvė, moliūgas, bulvė, moliūgas ir taip toliau). Užpilame grietinėle. Uždengiame kepimo folija bei kepame orkaitėje maždaug 25 minutes.
- Po to nuimame kepimo foliją bei kepame dar maždaug 40-50 minučių, kol bulvės bei moliūgai gražiai paruduos. Ant stalo patiekiame kepimo inde. Mėgaujamės!
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Kepti moliūgai ant grotelių
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Bulvių ir moliūgų blynai
RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA
Šventėms – tortas „Snickers“
Aštri trinta moliūgų sriuba
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA
Žuvies apkepas su bulvėmis ir moliūgu
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
MOLIŪGO-SŪRIO APKEPAS
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Pikantiški 6 šašlykų receptai
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE