Bulvių suktinukai
Kategorija: Bulvių patiekalai / Vegetariški / Veganiški
Jei tu dar nepažįstamas su indiška virtuve, pats laikas tai padaryti: mes su džiaugsmu pristatome neįprastai skanių bulvinių vyniotinių receptą. Kaip ir dauguma vedų virtuvės valgių , alu patra – vegetariškos vaišės.
Prieskonių puokštė paverčia įprastą bulvių įdarą neįtikėtinu pasakiško aromato skanėstu ! O įdėjus dar vieną prieskonį – ciberžolę – tešla įgija apetitišką auksinę spalvą.
Ingredientai tešlai:
100 ml vandens
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
200 g miltų
1 valgomasis šaukštas aliejaus
žiupsnelis maltos ciberžolės pagal pageidavimą (spalvai)
Ingredientai įdarui
4 vidutinės bulvės
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
nedidelis pundelis mėgstamų žalumynų (petražolės, krapai, kalendra, bazilikas)
¼ arbatinio šaukštelio kario
1/6 arbatinio šaukštelio malto imbiero1,5 arbatinio šaukštelio sezamo sėklų
Paruošimas:
Bulves kruopščiai nuplauk ir išvirk su lupenomis. Palik ataušti. Kai truputį atauš, nulupk ir sugrūsk grūstuve.
Dėk smulkintus žalumynus, sezamą, druską, cukrų ir prieskonius , permaišyk. Įdaras paruoštas!
Sumaišyk miltus, ciberžoles, druską, vandenį ir aliejų. Užmaišyk elastingą tešlą ir palik uždengtą 30 min.
Iškočiok tešlą į ploną 3-4 mm storio lakštą. Dėk ataušusį įdarą, prispausdamas delnu. Susuk vyniotinį.
Supjaustyk vyniotinį į 1,5-2 cm storio riekeles, dėdamas jas ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Įkaitink keptuvėje 1-2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir kepk suktinukus kol pagels.
Per trumpą laiką gatavas visas kalnas vaišių, skanių ir sočių.
Alu patras galima patiekti kaip užkandį prie daržovių ir pirmųjų patiekalų, bet jos ir be nieko bus suvalgytos akimirksniu!
Prieskonių puokštė paverčia įprastą bulvių įdarą neįtikėtinu pasakiško aromato skanėstu ! O įdėjus dar vieną prieskonį – ciberžolę – tešla įgija apetitišką auksinę spalvą.
Ingredientai tešlai:
100 ml vandens
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
200 g miltų
1 valgomasis šaukštas aliejaus
žiupsnelis maltos ciberžolės pagal pageidavimą (spalvai)
Ingredientai įdarui
4 vidutinės bulvės
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
nedidelis pundelis mėgstamų žalumynų (petražolės, krapai, kalendra, bazilikas)
¼ arbatinio šaukštelio kario
1/6 arbatinio šaukštelio malto imbiero1,5 arbatinio šaukštelio sezamo sėklų
Paruošimas:
Bulves kruopščiai nuplauk ir išvirk su lupenomis. Palik ataušti. Kai truputį atauš, nulupk ir sugrūsk grūstuve.
Dėk smulkintus žalumynus, sezamą, druską, cukrų ir prieskonius , permaišyk. Įdaras paruoštas!
Sumaišyk miltus, ciberžoles, druską, vandenį ir aliejų. Užmaišyk elastingą tešlą ir palik uždengtą 30 min.
Iškočiok tešlą į ploną 3-4 mm storio lakštą. Dėk ataušusį įdarą, prispausdamas delnu. Susuk vyniotinį.
Supjaustyk vyniotinį į 1,5-2 cm storio riekeles, dėdamas jas ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Įkaitink keptuvėje 1-2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir kepk suktinukus kol pagels.
Per trumpą laiką gatavas visas kalnas vaišių, skanių ir sočių.
Alu patras galima patiekti kaip užkandį prie daržovių ir pirmųjų patiekalų, bet jos ir be nieko bus suvalgytos akimirksniu!
Kiaušinius dažome natūraliai
Virtų bulvių suktinukai su faršu
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Purūs kotletai iš cukinijos
Stulbinantis majonezas
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
Raudonojo aksomo tortas
Idealiai ploni bulviniai blynai.
Šventėms – tortas „Snickers“
Greitas Obuolių pyragas
JAUTIENOS SUKTINUKAI “ZRAZAI“ SU IMBIERINIU ALUMI
Skaniausia rūgštynių sriuba
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru