Orkaitėje keptos bulvės su avinžirnių įdaru

Kategorija: Bulvių patiekalai


Orkaitėje keptos bulvės su avinžirnių įdaru

Paskelbė:
12 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Bulvės: 8 vnt. (nedidelės/vidutinio dydžio )
  • Avinžirniai: 150 g. (virti arba konservuoti)
  • Raudonoji saldžioji paprika: 0,5 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Česnakai: 3 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
  • Maltas kuminas: 1 arb. š.
  • Malta saldžioji paprika: 1 arb. š.
  • Malta ciberžolė: 0,5 arb. š.
  • Pipirai: 1/4 arb. š.
  • Druska: 0,5 arb. š.
  • Šviežios petražolės: papuošimui (nebūtina)
  • Padažas: patiekimui (pasirinkto)



Recepto paruošimas

1. Bulves nuskusti, nuplauti ir sudėti į verdantį vandenį. Virti apie 15-20 minučių (pilnai išvirti nereikia). Išvirus nupilti vandenį ir palikti atvėsti.

2. Svogūną, česnakus ir papriką susmulkinti.

3. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną ir česnakus, pakepti kelias minutes, kol suminkštės. Tada dėti smulkintą papriką ir pakepti dar 3-4 minutes. Sudėti avinžirnius (nuplovus) ir visus prieskonius, kepti 2-3 minutes vis maišant.

4. Atvėsusioms bulvėms nupjauti viršūnes ir išskaptuoti vidų (neprapjauti dugno). Į duobeles sudėti keptą avinžirnių įdarą. Jeigu netelpa – jį tiesiog paskleisti skardoje šalia bulvių ir kartu kepti orkaitėje.

5. Įdarytas bulves išdėlioti skardoje ant kepimo popieriaus (kartu su likusiu įdaru), galima dar apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. arba kol šiek tiek apskrus


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: