Bulvės įdarytos malta kalakutiena
Kategorija: Bulvių patiekalai / Kalakutiena
Tikrai labai skanus maltos kalakutienos įdaras bulvėms. Gaunasi labai sotus patiekalas, visa šeima valgė ir prašė dar vienos porcijos, o tai jau didžiulis pagyrimas man.
1. Iš pradžių bulves nulupkite.
2. Nuplaukite, perpjaukite pusiau, palyginkite puselių apačias (apvaliąją dalį), kad stabiliai stovėtų ir išskobkite duobutes peiliuko arba šaukštelio pagalba. Šitaip paruoštas puseles truputį pabarstykite bulvių prieskoniais.
3. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykite
4. Pakepinkite su gabaliuku sviesto, atvėsinkite. Papriką supjaustykite nedideliais kubeliais.
5. Į maltą kalakutieną berkite prieskonius, pipirus, druską ir papriką, dėkite svogūnus bei majonezą, viską gerai išmaišykite. Į išskobtas bulves pridėkite įdaro su kaupeliu, gražiai aplyginkite, dėkite į aliejumi šiek tiek pašlakstytą kepimo indą, įpilkite šiek tiek vandens ir dėkite kepti į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite pusvalandį.
6. Po pusvalandžio sumažinkite karštį iki 200 laipsnių. Stebėkite kad nepradėtų degti, jeigu vanduo išgaruoja, reikia įpilti verdančio. Kai bulvės suminkštėja (patikriname šakute), apibarstykite sutarkuotu fermentiniu sūriu bei dar pakepkite maždaug 5-10 minučių.
7. Padažas: Nedideliam puodelyje sumaišykite grietinę bei pomidorų padažą, įpilkite vandens iki norimo tirštumo ir dėkite kaitinti. Kai užvirs, dėkite česnakus, pilkite Vorčesterio padažo, pipirų ir druskos pagal skonį, pavirkite maždaug 5 minutes ir supilkite į padažinę. Prie bulvyčių patiekite dar karštą.
8. Pastebėjimas: Labai skanu valgyti su tokiu padažu bei šviežių daržovių salotomis. Skanaus!
Ingredientai
- bulvės: 10 (didelių)
- malta kalakutiena: 600 gramų
- svogūnai: 1
- paprikos: 0,5 (didelės)
- majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
- mėgstami prieskoniai
- pipirai
- druska
- fermentinis sūris: gabaliuko (~100-150 gramų)
- Padažui (jeigu norisi):
- grietinė ir pomidorų padažas (lygiomis dalimis)
- smulkiai kapotas česnakas: 2 skiltelių
- Vorčesterio padažas: šiek tiek
- druska
- pipirai
- vanduo
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves nulupkite.
2. Nuplaukite, perpjaukite pusiau, palyginkite puselių apačias (apvaliąją dalį), kad stabiliai stovėtų ir išskobkite duobutes peiliuko arba šaukštelio pagalba. Šitaip paruoštas puseles truputį pabarstykite bulvių prieskoniais.
3. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykite
4. Pakepinkite su gabaliuku sviesto, atvėsinkite. Papriką supjaustykite nedideliais kubeliais.
5. Į maltą kalakutieną berkite prieskonius, pipirus, druską ir papriką, dėkite svogūnus bei majonezą, viską gerai išmaišykite. Į išskobtas bulves pridėkite įdaro su kaupeliu, gražiai aplyginkite, dėkite į aliejumi šiek tiek pašlakstytą kepimo indą, įpilkite šiek tiek vandens ir dėkite kepti į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite pusvalandį.
6. Po pusvalandžio sumažinkite karštį iki 200 laipsnių. Stebėkite kad nepradėtų degti, jeigu vanduo išgaruoja, reikia įpilti verdančio. Kai bulvės suminkštėja (patikriname šakute), apibarstykite sutarkuotu fermentiniu sūriu bei dar pakepkite maždaug 5-10 minučių.
7. Padažas: Nedideliam puodelyje sumaišykite grietinę bei pomidorų padažą, įpilkite vandens iki norimo tirštumo ir dėkite kaitinti. Kai užvirs, dėkite česnakus, pilkite Vorčesterio padažo, pipirų ir druskos pagal skonį, pavirkite maždaug 5 minutes ir supilkite į padažinę. Prie bulvyčių patiekite dar karštą.
8. Pastebėjimas: Labai skanu valgyti su tokiu padažu bei šviežių daržovių salotomis. Skanaus!
Raktažodžiai:
bulves, kalakutiena, malta kalakutiena, paprikos, majonezas, fermentinis suris, suris, grietine, pomidoru padazas, druska, pipirai
Malta mėsa įdarytos bulvės
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
KALAKUTIENOS MALTINIAI BULVIŲ PATALUOSE
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
KALAKUTIENOS KEKSIUKAI SU OBUOLIAIS
Troškinys su malta mėsa
KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
MALTOS KALAKUTIENOS TROŠKINYS
KALAKUTIENOS ŠLAUNELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS ORKAITĖJE
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Pasta su malta jautiena
BULVĖS ĮDARYTOS SILKE
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Salotos su kepta kalakutiena
Vištiena įdarytos bulvių puselės
Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu
Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu
Džiovintais baravykais įdaryti kiaušiniai
SILKĖS SALOTOS SU KELMUČIAIS
KALAKUTIENOS ŠAŠLYKAI