Bulvės įdarytos malta kalakutiena

Kategorija: Bulvių patiekalai / Kalakutiena


Bulvės įdarytos malta kalakutiena

Paskelbė:
22 Kovo 2022
Tikrai labai skanus maltos kalakutienos įdaras bulvėms. Gaunasi labai sotus patiekalas, visa šeima valgė ir prašė dar vienos porcijos, o tai jau didžiulis pagyrimas man.



Ingredientai



  • bulvės: 10 (didelių)
  • malta kalakutiena: 600 gramų
  • svogūnai: 1
  • paprikos: 0,5 (didelės)
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • mėgstami prieskoniai
  • pipirai
  • druska
  • fermentinis sūris: gabaliuko (~100-150 gramų)
  • Padažui (jeigu norisi):
    • grietinė ir pomidorų padažas (lygiomis dalimis)
    • smulkiai kapotas česnakas: 2 skiltelių
    • Vorčesterio padažas: šiek tiek
    • druska
    • pipirai
    • vanduo


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių bulves nulupkite.
2. Nuplaukite, perpjaukite pusiau, palyginkite puselių apačias (apvaliąją dalį), kad stabiliai stovėtų ir išskobkite duobutes peiliuko arba šaukštelio pagalba. Šitaip paruoštas puseles truputį pabarstykite bulvių prieskoniais.
3. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykite
4. Pakepinkite su gabaliuku sviesto, atvėsinkite. Papriką supjaustykite nedideliais kubeliais.
5. Į maltą kalakutieną berkite prieskonius, pipirus, druską ir papriką, dėkite svogūnus bei majonezą, viską gerai išmaišykite. Į išskobtas bulves pridėkite įdaro su kaupeliu, gražiai aplyginkite, dėkite į aliejumi šiek tiek pašlakstytą kepimo indą, įpilkite šiek tiek vandens ir dėkite kepti į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite pusvalandį.
6. Po pusvalandžio sumažinkite karštį iki 200 laipsnių. Stebėkite kad nepradėtų degti, jeigu vanduo išgaruoja, reikia įpilti verdančio. Kai bulvės suminkštėja (patikriname šakute), apibarstykite sutarkuotu fermentiniu sūriu bei dar pakepkite maždaug 5-10 minučių.
7. Padažas: Nedideliam puodelyje sumaišykite grietinę bei pomidorų padažą, įpilkite vandens iki norimo tirštumo ir dėkite kaitinti. Kai užvirs, dėkite česnakus, pilkite Vorčesterio padažo, pipirų ir druskos pagal skonį, pavirkite maždaug 5 minutes ir supilkite į padažinę. Prie bulvyčių patiekite dar karštą.
8. Pastebėjimas: Labai skanu valgyti su tokiu padažu bei šviežių daržovių salotomis. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: