Koldūnai su varškės ir bulvių įdaru
Kategorija: Bulvių patiekalai / Varškės patiekalai
Šiuos koldūnus su varške ir bulvėmis nėra sudėtinga pagaminti, tik šiek tiek užima laiko. Bet jie tikrai verti kiekvienos praleistos minutės virtuvėje. :)
1. Pirmiausia išsijojame miltus į dubenėlį, sumaišome su druska bei pienu.
2. Sudedame kiaušinį, lengvai išplaktą, supilame vieną šaukštą aliejaus ir išmaišome.
3. Paruošiame įdarą: Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname.
4. Pakeptus svogūnus sumaišome su likusiais ingredientais: varške, trintomis bulvėmis, kiaušiniu bei cukrumi.
5. Tada formuojame koldūnus.
6. Verdame koldūnus dideliame kiekyje pasūdyto vandens su šaukštu aliejaus. Virimo laikas, žinoma, priklauso nuo Jūsų koldūnų dydžio ir tešlos storio.
7. Aš pati įprastai verdu maždaug 7-10 minučių nuo vandens užvirimo su koldūnais.
8. Šoninę pakepiname keptuvėje, kol iš jos išsilydys riebalai, riebalus nupilame ir šoninę užberiame ant koldūnų ir pabarstome krapais. Patiekiame ir lepinamės!
Ingredientai
- Tešlai:
- miltai: 250 gramų
- karštas pienas: 250 mililitrų
- kiaušiniai: 1
- aliejus: 2 šaukštų (vienas tešlai, vienas vandeniui - verdant koldūnus)
- druska
- Įdarui:
- varškė: 250 gramų
- virtos bulvės: 250 gramų
- svogūnai: 1
- kiaušiniai: 1
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- Patiekimui:
- šoninė: 30 gramų
- krapai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išsijojame miltus į dubenėlį, sumaišome su druska bei pienu.
2. Sudedame kiaušinį, lengvai išplaktą, supilame vieną šaukštą aliejaus ir išmaišome.
3. Paruošiame įdarą: Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname.
4. Pakeptus svogūnus sumaišome su likusiais ingredientais: varške, trintomis bulvėmis, kiaušiniu bei cukrumi.
5. Tada formuojame koldūnus.
6. Verdame koldūnus dideliame kiekyje pasūdyto vandens su šaukštu aliejaus. Virimo laikas, žinoma, priklauso nuo Jūsų koldūnų dydžio ir tešlos storio.
7. Aš pati įprastai verdu maždaug 7-10 minučių nuo vandens užvirimo su koldūnais.
8. Šoninę pakepiname keptuvėje, kol iš jos išsilydys riebalai, riebalus nupilame ir šoninę užberiame ant koldūnų ir pabarstome krapais. Patiekiame ir lepinamės!
Raktažodžiai:
miltai, pienas, kiausiniai, aliejus, druska, varske, bulves, svogunai, cukrus, sonine, krapai
Koldūnai su varškės ir bulvių įdaru
Kiaulienos koldūnai su pomidorų padažu
Koldūnuai su grybais ir bulvių koše.
Virti varškėčiai su bulvėmis
Virtų bulvių ir varškės blyneliai
Kepti koldūnai su paukštienos įdaru
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu
Vegetariški įdaryti baklažanai su varške ir sūriu, kepti orkaitėje
Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške
Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais
Varške ir lašiša įdarytos bulvės
Įdaryti riestainiai su varške
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Virtų bulvių paplotėliai su varške
Varškės spurgos su maskarpone
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
Kepti varškėčiai be kiaušinių
Tinginys su varške ir kondensuotu pienu
Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais