Koldūnai su varškės ir bulvių įdaru

Šiuos koldūnus su varške ir bulvėmis nėra sudėtinga pagaminti, tik šiek tiek užima laiko. Bet jie tikrai verti kiekvienos praleistos minutės virtuvėje. :)
1. Pirmiausia išsijojame miltus į dubenėlį, sumaišome su druska bei pienu.
2. Sudedame kiaušinį, lengvai išplaktą, supilame vieną šaukštą aliejaus ir išmaišome.
3. Paruošiame įdarą: Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname.
4. Pakeptus svogūnus sumaišome su likusiais ingredientais: varške, trintomis bulvėmis, kiaušiniu bei cukrumi.
5. Tada formuojame koldūnus.
6. Verdame koldūnus dideliame kiekyje pasūdyto vandens su šaukštu aliejaus. Virimo laikas, žinoma, priklauso nuo Jūsų koldūnų dydžio ir tešlos storio.
7. Aš pati įprastai verdu maždaug 7-10 minučių nuo vandens užvirimo su koldūnais.
8. Šoninę pakepiname keptuvėje, kol iš jos išsilydys riebalai, riebalus nupilame ir šoninę užberiame ant koldūnų ir pabarstome krapais. Patiekiame ir lepinamės!
Ingredientai
- Tešlai:
- miltai: 250 gramų
- karštas pienas: 250 mililitrų
- kiaušiniai: 1
- aliejus: 2 šaukštų (vienas tešlai, vienas vandeniui - verdant koldūnus)
- druska
- Įdarui:
- varškė: 250 gramų
- virtos bulvės: 250 gramų
- svogūnai: 1
- kiaušiniai: 1
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- Patiekimui:
- šoninė: 30 gramų
- krapai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išsijojame miltus į dubenėlį, sumaišome su druska bei pienu.
2. Sudedame kiaušinį, lengvai išplaktą, supilame vieną šaukštą aliejaus ir išmaišome.
3. Paruošiame įdarą: Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname.
4. Pakeptus svogūnus sumaišome su likusiais ingredientais: varške, trintomis bulvėmis, kiaušiniu bei cukrumi.
5. Tada formuojame koldūnus.
6. Verdame koldūnus dideliame kiekyje pasūdyto vandens su šaukštu aliejaus. Virimo laikas, žinoma, priklauso nuo Jūsų koldūnų dydžio ir tešlos storio.
7. Aš pati įprastai verdu maždaug 7-10 minučių nuo vandens užvirimo su koldūnais.
8. Šoninę pakepiname keptuvėje, kol iš jos išsilydys riebalai, riebalus nupilame ir šoninę užberiame ant koldūnų ir pabarstome krapais. Patiekiame ir lepinamės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
miltai, pienas, kiausiniai, aliejus, druska, varske, bulves, svogunai, cukrus, sonine, krapai
O čia labai skanu! :)

Koldūnai su varškės ir bulvių įdaru

Koldūnai su varškės ir bulvių įdaru

Kiaulienos koldūnai su pomidorų padažu

Koldūnuai su grybais ir bulvių koše.

Virti varškėčiai su bulvėmis

Virtų bulvių ir varškės blyneliai

Kepti koldūnai su paukštienos įdaru

VOVERAITĖS SU BULVĖMIS

Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu

Vegetariški įdaryti baklažanai su varške ir sūriu, kepti orkaitėje

Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške

Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais

Varške ir lašiša įdarytos bulvės

Įdaryti riestainiai su varške

VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU

Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas

Draugystės pyragas su varške ir uogiene

ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS

Virtų bulvių paplotėliai su varške

Varškės spurgos su maskarpone

Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške

Kepti varškėčiai be kiaušinių

Tinginys su varške ir kondensuotu pienu

Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais