Mesos ir bulviu lazdeles

Kategorija: Bulvių patiekalai / Vištiena ir paukštiena


Mesos ir bulviu lazdeles

Paskelbė:
04 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • bulvės: 400 gramų
  • miltai: 300-350 gramų
  • manų kruopos: 2 šaukštų
  • kiaušiniai: 1
  • druska
Įdarui
  • vištienos filė: 250 gramų
  • svogūnai: 1
  • druska
  • juodieji pipirai
  • šaltas vanduo: 30 mililitrų
Patiekimui:
  • grietinė
  • kepti svogūnai
  • kepta šoninė
  • sviestas


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia iš bulvių pagaminame bulvių košę, leidžiame jai visiškai atvėsti.

2. Tuomet į sustingusias bulves įpilame manų kruopos bei įmušame kiaušinį, gerai sumaišome.

3. Tada supilame miltus į bulvių mišinį, suminkome minkštą tešlą bei paliekame ja pastovėti pusvalandžiui.

4. Supjaustome vištienos filė bei svogūnus į mažus gabaliukus bei susmulkiname.

5. Pasūdome bei papiriname maltą mėsą, įpilame šalto vandens, gerai sumaišome.

6. Po to pabarstome darbo paviršių miltais, padaliname tešlą lygiomis dalimis, iš kiekvienos išmaišome tešlą.

7. Viduryje įdedame 1 valgomąjį šaukštą vištienos ir juos formuojame apvaliai, sukdamos juos į rutulius.

8. Paskui verdame koldūnus sūdytame verdančiame vandenyje, jie turėtų iškilti į paviršių. Sumažinusios ugnį nuo iškilimo koldūnus verdame dar maždaug 8-10 minučių.

9. Patiekiame išvirtus mėsos koldūnus su grietine, keptais svogūnais, kepta šonine arba sviestu.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: