Varške ir lašiša įdarytos bulvės
Kategorija: Bulvių patiekalai / Žuvies patiekalai
Tai vienas iš tokių bulvinių patiekalų, kuris iš esmės nereikalauja labai griežto recepto laikymosi. Aš aprašysiu gana tiksliai kaip aš darau šias įdarytas bulves ir tikiuosi, kad Jums labai patiks. Seniau bulves įdarinėdavau įvairiausiais kitais įdarais, bet tokio derinio varškė su lašiša - nebuvau mėginusi. O labai gaila, nes skonis tikrai geras.
1. Pirmiausia bulves gerai nuplauname.
2. Tada bulves subadome šakute, dedame ant folijos, apibarstome druska ir apšlakstome aliejumi.
3. Suvyniojame į foliją ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
4. Kepame maždaug 90 minučių (jeigu jūsų bulvės mažesnės, tai užtenka ir valandos).
5. Pasidarome įdarą: Dubenyje sumaišome varškę, grietinę, sutarkuotą sūrį, rūkytą lašišą ir žalumynus. Įdedame druskos. Paragaujame, jeigu reikia, dar pasūdome.
6. Kai jau bulvės iškepa, palaukiame, kol šiek tiek atvės.
7. Tuomet išvyniojame, perpjauname perpus, vidų šiek tiek išskobiame (aš iš išskobtos bulvių masės, pasigaminau bulvių košę), pabarstome druska.
8. Į pasidarytą bulvės "laivelį" dedame varškės įdarą. Šitaip paruošiame visas bulvių puseles.
9. Dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame pusvalandį.
10. Labai skanu patiekti su mėgstamomis salotomis, bet tikrai labai skanu valgyti ir be jų!
Ingredientai
- bulvės: 2 labai didelės (mano buvo maždaug 12 centimetrų)
- varškė: 150 gramų
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- fermentinis sūris: ~50 gramų
- rūkyta lašiša: ~50 gramų (galima dėti ir daugiau; galima ir visai nedėti)
- mėgstami žalumynai: pagal skonį (krapai, petražolės; aš įdėjau vieną šaukštelį žolelių mišinio)
- druska: ~0,5 arbatinio šaukštelio (ragaujame ir dedame pagal savo skonį)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves gerai nuplauname.
2. Tada bulves subadome šakute, dedame ant folijos, apibarstome druska ir apšlakstome aliejumi.
3. Suvyniojame į foliją ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
4. Kepame maždaug 90 minučių (jeigu jūsų bulvės mažesnės, tai užtenka ir valandos).
5. Pasidarome įdarą: Dubenyje sumaišome varškę, grietinę, sutarkuotą sūrį, rūkytą lašišą ir žalumynus. Įdedame druskos. Paragaujame, jeigu reikia, dar pasūdome.
6. Kai jau bulvės iškepa, palaukiame, kol šiek tiek atvės.
7. Tuomet išvyniojame, perpjauname perpus, vidų šiek tiek išskobiame (aš iš išskobtos bulvių masės, pasigaminau bulvių košę), pabarstome druska.
8. Į pasidarytą bulvės "laivelį" dedame varškės įdarą. Šitaip paruošiame visas bulvių puseles.
9. Dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame pusvalandį.
10. Labai skanu patiekti su mėgstamomis salotomis, bet tikrai labai skanu valgyti ir be jų!
Raktažodžiai:
bulves, varske, grietine, lasisa, rukyta lasisa, zalumynai, krapai, petrazoles, druska
Cukinijų apkepas su varške ir lašiša
Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais
Sriuba su porais ir lašiša
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Užkandėlė su rūkyta lašiša ant iceberg salotų lapų
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Virtų bulvių paplotėliai su varške
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Farširuotos bulvės su mesa
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu
Gardi mišrainė su rūkyta lašiša
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais
Lašiša kepta ant grotelių
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas
Paprasta saldžių bulvių (batatų) košė su grietinėle
Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!
Bulvės įdarytos malta kalakutiena
Česnakinė lašiša orkaitėje
Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
Karališkos bulvės
Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU