Varške ir lašiša įdarytos bulvės

Kategorija: Bulvių patiekalai / Žuvies patiekalai


Varške ir lašiša įdarytos bulvės

Paskelbė:
05 Liepos 2022
Tai vienas iš tokių bulvinių patiekalų, kuris iš esmės nereikalauja labai griežto recepto laikymosi. Aš aprašysiu gana tiksliai kaip aš darau šias įdarytas bulves ir tikiuosi, kad Jums labai patiks. Seniau bulves įdarinėdavau įvairiausiais kitais įdarais, bet tokio derinio varškė su lašiša - nebuvau mėginusi. O labai gaila, nes skonis tikrai geras.


Ingredientai



  • bulvės: 2 labai didelės (mano buvo maždaug 12 centimetrų)
  • varškė: 150 gramų
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • fermentinis sūris: ~50 gramų
  • rūkyta lašiša: ~50 gramų (galima dėti ir daugiau; galima ir visai nedėti)
  • mėgstami žalumynai: pagal skonį (krapai, petražolės; aš įdėjau vieną šaukštelį žolelių mišinio)
  • druska: ~0,5 arbatinio šaukštelio (ragaujame ir dedame pagal savo skonį)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia bulves gerai nuplauname.
2. Tada bulves subadome šakute, dedame ant folijos, apibarstome druska ir apšlakstome aliejumi.
3. Suvyniojame į foliją ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
4. Kepame maždaug 90 minučių (jeigu jūsų bulvės mažesnės, tai užtenka ir valandos).
5. Pasidarome įdarą: Dubenyje sumaišome varškę, grietinę, sutarkuotą sūrį, rūkytą lašišą ir žalumynus. Įdedame druskos. Paragaujame, jeigu reikia, dar pasūdome.
6. Kai jau bulvės iškepa, palaukiame, kol šiek tiek atvės.
7. Tuomet išvyniojame, perpjauname perpus, vidų šiek tiek išskobiame (aš iš išskobtos bulvių masės, pasigaminau bulvių košę), pabarstome druska.
8. Į pasidarytą bulvės "laivelį" dedame varškės įdarą. Šitaip paruošiame visas bulvių puseles.
9. Dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame pusvalandį.
10. Labai skanu patiekti su mėgstamomis salotomis, bet tikrai labai skanu valgyti ir be jų!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: