Varške ir lašiša įdarytos bulvės
Kategorija: Bulvių patiekalų receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Tai vienas iš tokių bulvinių patiekalų, kuris iš esmės nereikalauja labai griežto recepto laikymosi. Aš aprašysiu gana tiksliai kaip aš darau šias įdarytas bulves ir tikiuosi, kad Jums labai patiks. Seniau bulves įdarinėdavau įvairiausiais kitais įdarais, bet tokio derinio varškė su lašiša - nebuvau mėginusi. O labai gaila, nes skonis tikrai geras.
1. Pirmiausia bulves gerai nuplauname.
2. Tada bulves subadome šakute, dedame ant folijos, apibarstome druska ir apšlakstome aliejumi.
3. Suvyniojame į foliją ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
4. Kepame maždaug 90 minučių (jeigu jūsų bulvės mažesnės, tai užtenka ir valandos).
5. Pasidarome įdarą: Dubenyje sumaišome varškę, grietinę, sutarkuotą sūrį, rūkytą lašišą ir žalumynus. Įdedame druskos. Paragaujame, jeigu reikia, dar pasūdome.
6. Kai jau bulvės iškepa, palaukiame, kol šiek tiek atvės.
7. Tuomet išvyniojame, perpjauname perpus, vidų šiek tiek išskobiame (aš iš išskobtos bulvių masės, pasigaminau bulvių košę), pabarstome druska.
8. Į pasidarytą bulvės "laivelį" dedame varškės įdarą. Šitaip paruošiame visas bulvių puseles.
9. Dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame pusvalandį.
10. Labai skanu patiekti su mėgstamomis salotomis, bet tikrai labai skanu valgyti ir be jų!
Ingredientai
- bulvės: 2 labai didelės (mano buvo maždaug 12 centimetrų)
- varškė: 150 gramų
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- fermentinis sūris: ~50 gramų
- rūkyta lašiša: ~50 gramų (galima dėti ir daugiau; galima ir visai nedėti)
- mėgstami žalumynai: pagal skonį (krapai, petražolės; aš įdėjau vieną šaukštelį žolelių mišinio)
- druska: ~0,5 arbatinio šaukštelio (ragaujame ir dedame pagal savo skonį)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves gerai nuplauname.
2. Tada bulves subadome šakute, dedame ant folijos, apibarstome druska ir apšlakstome aliejumi.
3. Suvyniojame į foliją ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
4. Kepame maždaug 90 minučių (jeigu jūsų bulvės mažesnės, tai užtenka ir valandos).
5. Pasidarome įdarą: Dubenyje sumaišome varškę, grietinę, sutarkuotą sūrį, rūkytą lašišą ir žalumynus. Įdedame druskos. Paragaujame, jeigu reikia, dar pasūdome.
6. Kai jau bulvės iškepa, palaukiame, kol šiek tiek atvės.
7. Tuomet išvyniojame, perpjauname perpus, vidų šiek tiek išskobiame (aš iš išskobtos bulvių masės, pasigaminau bulvių košę), pabarstome druska.
8. Į pasidarytą bulvės "laivelį" dedame varškės įdarą. Šitaip paruošiame visas bulvių puseles.
9. Dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame pusvalandį.
10. Labai skanu patiekti su mėgstamomis salotomis, bet tikrai labai skanu valgyti ir be jų!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
bulves, varske, grietine, lasisa, rukyta lasisa, zalumynai, krapai, petrazoles, druska
Panašūs receptai

Orkaitėje keptos bulvės su sūriu

Graikiškos citrininės bulvės

Traškūs bulvių kepsneliai su lašiša

Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais

Virtų bulvių paplotėliai su varške

Cepelinai su varške ir mėta

Bulvių puselės su lašiša ir kreminio sūrio/jogurto užtepėle

FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS

Farširuotos bulvės su mesa

Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške

Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu

Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai