Saldžiųjų bulvių (batatų) Gnocchi su miško grybais

Kategorija: Grybų patiekalai / Bulvių patiekalai


Saldžiųjų bulvių (batatų) Gnocchi su miško grybais

Paskelbė:
14 Spalio 2022
Man pačiai asmeniškai maistas yra tikras vaistas. Visada stengiuosi valgyti kuo švariau (kuo grynesnį, kokybišką maistą) ir kaip įmanoma sveikiau. O kad sveikas būtų ne tik kūnas, maistą beveik visada gaminuosi pati savo virtuvėje, nes tai man geriausias poilsis nuo bet kokios įtampos.

Vakar savo mylimiausiame biure, tai yra savo virtuvėje, gaminausi saldžiųjų bulvių Gnocchi. O dar paprasčiau pasakius - virtinukus. Tai fantastiškas patiekalas, kuriam reikia nedaug produktų. Na ir prieskonių, jei jų norisi. Skonis jų tikrai nuostabus, tekstūra tokia pat tarsi klasikinių Gnocchi, kurie gaminami iš virtų bulvių. Tikrai tikrai labai verta pamėginti.



Ingredientai


  • Virtinukams:
    • saldžiosios bulvės: 1 didelės (~500 gramų; išvirus ir nulupus turėtų likti apie 350 gramų grynos masės)
    • avinžirnių miltai: 200 gramų (+ papildomai kelių šaukštų virtinukų formavimui)
    • druska
    • pipirai
    • kiti mėgstami prieskoniai
  • Padažui:
    • kepimui tinkamas aliejus: 2 šaukštų
    • šalavijo lapeliai: kelių
    • svogūnai: 2 vidutinio dydžio
    • džiovinti miško grybai: 2 saujų (prieš naudodami užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms išbrinkti)
    • jauni smidrai: 1 saujos
    • česnakas: 2 skiltelių
    • augalinė grietinėlė: 8 šaukštų
    • druska
    • pipirai


Recepto paruošimas



1. Pasiruošiame virtinukų masę: Saldžiąją bulvę supjaustome į kelias dalis, išverdame pasūdytame vandenyje, nulupame, ir sutriname šakute. Tam, kad atvėstų, gautą masę maždaug 15-20 minučių dedame į šaldytuvą.
2. Atvėsusią bulvių masę sumaišome su miltais (jei reikia, miltų galima dėti šiek tiek daugiau), nepamirštame druskos ir mėgstamų prieskonių.
3. Ant švaraus stalviršio pabarstome miltų, imame dalį virtinukų masės ir padengę visą jos paviršių miltais, formuojame maždaug 2-3 centimetrų storio “virveles” (tarsi darytumėme kūčiukus).
4. Supjaustome jas norimo dydžio pagalvėlėmis. Tokiu principu pagaminame tiek virtinukų, kiek norisi, o likusią tešlą kelias dienas galima laikyti šaldytuve ir sunaudoti vėliau.
5. Puode užverdame vandenį, įdedame druskos ir po vieną dedame virtinukus. Stengiamės, kad vienas su kitu nesuliptų (renkamės kuo didesnį puodą arba verdame pakaitomis po 2 saujas virtinukų vienu metu). Kai virtinukai iškyla į paviršių - galima juos išimti.
6. Pasiruošiame padažą: Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame šalavijo lapelius (kai paskleidžia kvapą - išimame) ir smulkiai pjaustytus svogūnus. Juos šiek tiek apkepinę į keptuvę sudedame pjaustytus smidrus ir nusunktus grybus.
7. Kepame kol daržovės suminkštėja, dedame susmulkintą česnaką, druską, pipirus ir supilame grietinėlę.
8. Į padažą sudedame virtinukus ir išmaišome, kad tolygiai pasidengtų. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: