Tuno ir cukinijų blynai
Kategorija: Blynų patiekalų receptai

Ingredientai
- cukinijos: ~250-300 gramų
- kiaušiniai: 1
- tunas savo sultyse: 1 indelio
- pilno grūdo speltos miltai: 80 gramų
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska
- kokosų aliejus: kepimui (arba ghi sviestas)
- soja arba grietinė (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia cukinijas sutarkuojame ir lengvai nuspaudžiame sultis.
2. Tuomet į indą sudedame nusunktą tuną, kiaušinį ir cukiniją.
3. Viską lengvai išmaišome.
4. Tada į mišinį suberiame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome.
5. Įberiame pagal savo ir valgančiųjų skonį druskos.
6. Jeigu pradžioje pasirodys, kad tešla per tiršta, palaukiame kelias minutes - cukinijos dar savyje tikrai turi sulčių ir jos išbėgs, šitaip sudrėkindamos tešlą.
7. Keptuvėje išlydome kokoso aliejų arba ghi sviestą.
8. Blynų tešlą padaliname į aštuonias dalis.
9. Iš jų rankomis suformuojame blynus ir kepame įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
10. Patiekiame su sojos padažu arba grietine. Lepinamės!
Panašūs receptai

Tuno ir cukiniju blynai

Hashbrowns (vaflinėje kepti kitokie bulviniai blynai)

Cukinijų blynai su svogūnų laiškais

Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru

Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške

Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės

Skaniausi bulviniai blynai su faršu

Kaip kepti blynus? Arba nuostabus blynelių receptas!

Kefyro tešlos blynai

CUKINIJŲ BLYNAI SU SVOGŪNŲ LAIŠKAIS

PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS

Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai