Kefyro tešlos blynai

Kategorija: Blynai


Kefyro tešlos blynai

Paskelbė:
06 Rugpjūčio 2022
Labai gardžius blynus tikriausiai mėgsta visi - vaikai, tėvai ir seneliai! Tai - nuostabus užkandis prie kakavos, kavos arba arbatos puodelio nuostabiems pusryčiams, popietiniam užkandžiui arba net saldžiai vakarienei. 

Rekomenduojame išsikepti minkštų ir sočių blynų iš kefyro tešlos! 



Ingredientai



  • kefyras: 500 mililitrų
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: pagal skonį
  • druska: žiupsnelio
  • soda: 1 šaukštelio
  • miltai: 1,5 puodelio (galima ir kiek daugiau)

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių dubenyje sumaišome kiaušinius ir cukrų. Jeigu norisi, kad blynai būtų saldūs, įdedame 4–5 šaukštus cukraus, jeigu kaip užkandis, pakanka vieno šaukšto.
2. Cukrų ir kiaušinius plakame maišytuvu arba tiesiog gerai išmaišome.
3. Tada supilame kefyrą. Galima pilti ir rūgštų pieną, svarbiausia, kad jis nebūtų kartokas.
4. Į tešlą supilame sodą ir nedelsdami gerai išmaišome. Tešlos negalima palikti ilgą laiką, nes ji gali nusistovėti, burbuliukai išnyks, o blynai taps plokšti. Taigi užmaišome ir iškart kepame!
5. Įberiame šiek tiek druskos į tešlą ir sudedame persijotus miltus. Pirmiausia vieną puodelį, išmaišome, o tuomet supilame likusius miltus: nuo pusės iki dviejų trečdalių puodelio, kol gausime vidutiniškai tirštą tešlą.
6. Tešlos konsistencija turi gautis tarsi riebios naminės grietinės.
7. Į keptuvę įpilame saulėgrąžų aliejaus, o kai gerai įšils, šaukštu dedame tešlos dalis, bandydami suteikti blyneliams apvalią formą. Įsitikiname, kad tarp blynų yra mažas tarpas, šitaip jie nesulips. Jeigu tešla plinta per daug, reikia įberti šiek tiek miltų.
8. Blynus kepkite ant šiek tiek didesnės ugnies. Atidžiai žiūrime, kad nesudegtų, nes jie labai greitai paruduoja. Ženklas, kuris parodo kaip reikia apversti - blynų ažūrinių skylių atsiradimas.
9. Skaniausia valgyti dar karštus. Galite pagardinti savo mėgstamais pagardais!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
kefyras, kiausiniai, cukrus, soda, blynai, miltai