Tuno ir cukiniju blynai

Kategorija: Blynai


Tuno ir cukiniju blynai

Paskelbė:
25 Rugsėjo 2022
Šį tuno ir cukinijų blynų receptą buvau nusižiūrėjusi jau seniau, bet vis nedrįsdavau išbandyti, nes atrodė per daug paprastas, kad blynai pavyktų skanus. Ir kaip aš klydau…

Blynai nerealiai skanūs!!! Kad ir kiek įtariai į juos žiūrėjau prieš ragaudama, visi nuogąstavimai, galiu pasakyti, kad visiškai nepasitvirtino! Man ir vyrui jie itin patiko. Bet kaip ir sakiau, labai bijojau, tai net nebuvau nusiteikusi fotografuoti. Tai kitą dieną gaminau dar kartą, kad įdėti receptą ir Jums (tuo pačiu džiaugiausi, kad namie tikrai vėl bus skani vakarienė).


Ingredientai


  • cukinijos: ~250-300 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • tunas savo sultyse: 1 indelio
  • pilno grūdo speltos miltai: 80 gramų
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • kokosų aliejus: kepimui (arba ghi sviestas)
  • soja arba grietinė (patiekimui)


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia cukinijas sutarkuojame ir lengvai nuspaudžiame sultis.
2. Tuomet į indą sudedame nusunktą tuną, kiaušinį ir cukiniją.
3. Viską lengvai išmaišome.
4. Tada į mišinį suberiame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome.
5. Įberiame pagal savo ir valgančiųjų skonį druskos.
6. Jeigu pradžioje pasirodys, kad tešla per tiršta, palaukiame kelias minutes - cukinijos dar savyje tikrai turi sulčių ir jos išbėgs, šitaip sudrėkindamos tešlą.
7. Keptuvėje išlydome kokoso aliejų arba ghi sviestą.
8. Blynų tešlą padaliname į aštuonias dalis.
9. Iš jų rankomis suformuojame blynus ir kepame įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
10. Patiekiame su sojos padažu arba grietine. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: