Moliūgų blynai su sūriu

Kategorija: Blynai


Moliūgų blynai su sūriu

Paskelbė:
09 Lapkričio 2022
Moliūgas tikrų tikriausias rudens karalius, bet tenka pripažinti liūdną tiesą - mano šeimoje tikriausiai tai mažiausiai mėgstama daržovė. Vieną kitą patiekalą vis stengiuosi gaminti, bet kad šeima labai mėgtų moliūgą taip tikrai nėra. Dažniausiai gaminu tik sau, nes jis man labai patinka. Taip nutiko ir gaminant moliūgų blynus su sūriu, o gavosi jie tikrai labai skanūs. Net vyras šį kartą išsakė jiems pagyrų, o vaikams apskritai teko pagaminti kitą patiekalą.:)

Man asmeniškai labai patiko mintis sutarkuoti sūrį stambesniais gabaliukais, nes iškepus blynus jis tiesiog tįso. Oi kaip buvo skanu. Mėginkite gaminti ir Jūs! ;)



Ingredientai


  • moliūgas: 300 gramų
  • svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • alyvuogių aliejus: pagal poreikį
  • česnakas: 1 skiltelės
  • mėgstamas fermentinis sūris: ~70 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • druska: pagal skonį
  • baltieji pipirai: žiupsnio
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 4-5 valgomųjų šaukštų


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia daržoves nulupkite ir nuplaukite.
2. Svogūną ir česnaką pasmulkinkite, morką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite daržoves, kol šios suminkštėja.
4. Moliūgą sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
5. Mėgstamą sūrį sutarkuokite stambiais šiaudeliais arba supjaustykite peiliu (kuo sūris stambiau sutarkuotas, tuo blynuose jis labiau atsiskleis ir bus tik skaniau).
6. Sudėkite pakepintas daržoves, įmuškite kiaušinį ir suberkite miltus. Pagardinkite pagal savo skonį druska, pipirais ir čiobreliu. Masę gerai išmaišykite.
7. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol blyneliai sutvirtėja, gražiai apskrunda ir iškepa.
8. Mes pasirinkome patiekti su lašiša ir grietine. Skanaus!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: