Morkų ir burokėlių blynai
Kategorija: Blynai
Šiandien su Jumis noriu pasidalinti labai neįprastais, bet itin skaniais blynais iš morkų ir burokėlių. Man asmeniškai jų skonis labai patinka. Bet jie patinka ne tik man, bet ir mano vaikams. Šiaip įprastai jie burokėlių privengia, bet šiame patiekale jie jiems patinka. O ir sakė, kad blynelių spalva itin graži. Tikrai rekomenduoju pasigaminti ir Jums! :)
1. Pirmiausia burokėlius ir morkas nulupkite.
2. Tada sutarkuokite stambia tarka (geriausiai tinka burokėliams skirta tarka).
3. Po to į daržoves supilkite išplaktus kiaušinius, sudėkite miltus, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite susmulkintą svogūną. Gerai išmaišykite.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
5. Valgomuoju šaukštu dėkite daržovių masę ir kepkite kaip įprastus blynus, po kelias minutes iš abiejų pusių.
6. Iškeptus blynelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad neliktų nereikalingo riebalų pertekliaus.
7. Patiekdami sudėkite į lėkštę, uždėkite po pusę arbatinio šaukštelio grietinės ir pabarstykite susmulkintais svogūno laiškais. Skanaukite!
Ingredientai
- druska: penktadalio arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai: penktadalio arbatinio šaukštelio
- kvietiniai miltai: 100 gramų
- kiaušiniai: 2
- morkos: 2
- svogūnai: 1
- burokėliai: 2
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia burokėlius ir morkas nulupkite.
2. Tada sutarkuokite stambia tarka (geriausiai tinka burokėliams skirta tarka).
3. Po to į daržoves supilkite išplaktus kiaušinius, sudėkite miltus, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite susmulkintą svogūną. Gerai išmaišykite.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
5. Valgomuoju šaukštu dėkite daržovių masę ir kepkite kaip įprastus blynus, po kelias minutes iš abiejų pusių.
6. Iškeptus blynelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad neliktų nereikalingo riebalų pertekliaus.
7. Patiekdami sudėkite į lėkštę, uždėkite po pusę arbatinio šaukštelio grietinės ir pabarstykite susmulkintais svogūno laiškais. Skanaukite!
Bulviniai blynai su morkomis
Žaliavalgiškos žalių burokėlių, obuolių ir morkų salotos
Burokėlių mišrainė su pupelėmis - kiek kitaip nei įprastai!
Burokelių mišrainė su pupelėmis
Karamelizuoti burokėliai
Moliūgų blynai su sūriu
Biskvitiniai čirviniai blynai
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Bulviniai čirviniai blynai širdelių keptuvėje
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Grikių blynai su baravykais
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Kepta lašiša su svogūnais ir morkomis keptuvėje
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
ŽUVIES KEPSNELIAI
MOLIŪGŲ IR BULVIŲ BLYNAI
Vegetariški cepelinai su daržovių įdaru
Cukinijų apkepas su parmezano sūriu
Cukinijų blynai su rūkyta lašiša
Vištienos maltinukai su cukinija ir kukusu bei daržovių garnyru
BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
Maistingos keptų burokėlių ir avinžirnių salotos/mišrainė
Burokėlių mišrainė su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis