Kukorai arba žemaičių blynai orkaitėje
Kategorija: Blynai
Vis sprendžiau, kaip čia padaryti žemaičių blynus ne tokius riebius, kokie jie yra įprastai. Bevartant seną receptų knygą, akys užkliuvo už kukorų. Ir pasakysiu, kad tai greitas ir nuostabus variantas. Mūsų šeimai nerealiai patiko. Tikriausiai keptuvėje dabar jau niekada nebekepsiu!
1. Iš pradžių bulves išvirkite su lupena iš vakaro, arba laukite kol visiškai atvės.
2. Po to nulupkite, sumalkite, berkite druską bei miltus, ir gerai išminkykite. Drėgnomis rankomis imkite gabaliuką tešlos (jeigu norisi mažesnių kukorų - mažiau, jeigu didesnių - daugiau), suvoliokite rutuliuką, tuomet išplokite blynelį, dėkite įdaro (kokį tik mėgstate, žemiau pateikiu savo mėgstamiausius), užspauskite kraštus ir suformuokite pailgą arba apvalų kukorą.
3. Tada dėkite juos į aliejumi pateptą kepimo skardą, aptepkite išplaktu kiaušiniu ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje tol, kol gražiai parus.
4. Vištienos įdaras: Aš labai mėgstu įdarui naudoti virtą vištieną, pakepintą su svogūnu, pipiriukais, mairūnu bei baziliku.
5. Morkų - svogūnų įdaras: Virtas morkas sutarkuokite burokinės tarkos ir pakepinkite su svogūnu, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis.
6. Grybų įdaras: Virtus grybus sumalkite bei pakepinkite su svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais.
7. Raugintų kopūstų įdaras: Kopūstus patroškinkite, pagardinkite druska ir cukrumi.
8. Galite rinktis ir kitą savo mėgstamą įdarą. Išmėginkite, tikrai labai gardu, o ir prie viryklės stovėti nereikia, padarei, įdėjai į orkaitę, ir galite užsiimti dar kuo nors, ar išgerti puodelį mėgstamos kavos, besiklausant patinkančios muzikos.
9. Aš pati juos patiekiau su padažu iš pakepinto svogūno, trupučio vandens, grietinės, trupučio miltų bei patarkuoto džiovinto baravyko (jeigu neturite, galite panaudoti grybų sultinį), ir žinoma druskos ir pipirų. Skanaus!
Ingredientai
- bulvės: 13 (vidutinio dydžio)
- miltai: 6 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnio
- kiaušiniai: 1 (aptepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves išvirkite su lupena iš vakaro, arba laukite kol visiškai atvės.
2. Po to nulupkite, sumalkite, berkite druską bei miltus, ir gerai išminkykite. Drėgnomis rankomis imkite gabaliuką tešlos (jeigu norisi mažesnių kukorų - mažiau, jeigu didesnių - daugiau), suvoliokite rutuliuką, tuomet išplokite blynelį, dėkite įdaro (kokį tik mėgstate, žemiau pateikiu savo mėgstamiausius), užspauskite kraštus ir suformuokite pailgą arba apvalų kukorą.
3. Tada dėkite juos į aliejumi pateptą kepimo skardą, aptepkite išplaktu kiaušiniu ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje tol, kol gražiai parus.
4. Vištienos įdaras: Aš labai mėgstu įdarui naudoti virtą vištieną, pakepintą su svogūnu, pipiriukais, mairūnu bei baziliku.
5. Morkų - svogūnų įdaras: Virtas morkas sutarkuokite burokinės tarkos ir pakepinkite su svogūnu, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis.
6. Grybų įdaras: Virtus grybus sumalkite bei pakepinkite su svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais.
7. Raugintų kopūstų įdaras: Kopūstus patroškinkite, pagardinkite druska ir cukrumi.
8. Galite rinktis ir kitą savo mėgstamą įdarą. Išmėginkite, tikrai labai gardu, o ir prie viryklės stovėti nereikia, padarei, įdėjai į orkaitę, ir galite užsiimti dar kuo nors, ar išgerti puodelį mėgstamos kavos, besiklausant patinkančios muzikos.
9. Aš pati juos patiekiau su padažu iš pakepinto svogūno, trupučio vandens, grietinės, trupučio miltų bei patarkuoto džiovinto baravyko (jeigu neturite, galite panaudoti grybų sultinį), ir žinoma druskos ir pipirų. Skanaus!
Raktažodžiai:
bulves, miltai, kiausiniai, blynai, zemaiciu blynai, druska, vistiena, morkos, grybai, kopustai
Purūs ir minkšti žemaičių blynai
Patys skaniausi žemaičių blynai
Blynai su bulvių koše
SALDŪS ŠUNIUKAI
Itin skanūs bulvių paplotėliai su įdaru
Naminiai kibinai su vištiena
Moliūginiai gnocchi (virtinukai - tinginukai)
Pyragas šimtalapis - tradicinis receptas
Kaip kepti blynus? Arba nuostabus blynelių receptas!
Žemaičių blynai ri cepakai
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Virtų bulvių ir varškės blyneliai
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Sausainiai su persikais
Grikių blynai su baravykais
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)